Ulice: Spolužáci vysílají Šimona do boje. Nejedná se však o nevinnou hru

Ulice: Spolužáci vysílají Šimona do boje. Nejedná se však o nevinnou hru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve 4349. dílu Michal překvapí, když mámě řekne, že chce jít s ní zkontrolovat pana Kaštana. Ten se totiž rozhodl k překvapivému kroku. Lumír se znovu pokouší dát Kateřinu s Alexem dohromady. Šimon se má jít bít s kluky z jiných škol.

Kaštanova dcera dala Ivě pěknou sprchu za to, že ji znovu kontaktuje kvůli jejímu otci. Samozřejmě o jeho zdravotním stavu ví a nepotřebuje, aby jí to nějaká cizí ženská připomínala. Požádá dokonce Ivu, aby ji už nekontaktovala. Na druhou stranu ale ani neřekla, že se o něj přijede postarat. A tak stejně starost o jejího otce zůstává na Klímových, protože je Kaštan u nich doma. Nemůžou ho tam však mít navěky. Lépe řečeno, čím dříve tuhle situaci vyřeší, tím zdravější rozum si Vítek s Ivou zanechají.

Miloš Vítkovi v hospodě navrhuje, ať mu najdou ošetřovatelku. Vítkovi se ten nápad vlastně zamlouvá, Iva s ním nakonec také souhlasí, a tak se společně domluví, že mu to řeknou. Přemýšlejí však, jak to udělat co nejšetrněji. Kaštan je však sám překvapí, když přijde s tím, že chce domů. Je to u něj ale dost neobvyklé. Neslyšel náhodou ráno, jak Klímovi probírají chování jeho dcery? Nebo se mu snad něco u Klímů nelíbí? 

Zdroj: TV Nova

Jirka Hložánek se jde napřímo zeptat Lumíra, co na něj šijí za boudu. Lumír se dušuje, že on nemá se schováváním jeho táty nic společného. Lumír dostane od Jirky nelehký úkol. Přemluvit, nebo se alespoň pokusit ho přesvědčit, aby s nimi šli do koalice. Jirka by o to hodně stál.

Lumír však nemá na starost přemluvit jen Tondu, což se mu nakonec stejně nepovede a ještě si ho rozhněvá on sám, když z něj vypadne, že i on volil Jirkovu stranu místo jejich Neúplatných. Lumír přesvědčuje Vilmu, aby s Růženou odjela do lázní a dala se dohromady. Dokonce jim to oběma i zaplatí.

Vilma nejdříve nechce, dokonce má znovu ten svůj kousavý pocit, že se jí Lumír potřebuje kvůli Kateřině zbavit, ale Lumír jí to v podstatě přikáže. Snad tenhle otřesný den bude mít dobrý konec. Lumír se s Kateřinou a Alexem chystá do lesa. 

Pamatujete si na hru Král vysílá do boje? Tak přesně takhle vysílají do boje starší spolužáci Šimona. V pátek pořádají s kumpány z jiných škol souboje, ve kterých se neperou oni sami, ale využívají kluky ze školy, které šikanují stejně tak, jak na uliční škole šikanují Roman a Viktor Šimona. Šimon nemá moc na vybranou.

Ví, že když to neudělá, bude se jejich teror jen stupňovat. Jako varování před odmítnutím mu jeden z nich polije učebnici džusem. Frustrace a strach si Šimon vylévá na Gábině, která to zatím přisuzuje jeho pubertálnímu období. Ani tak se jí to jako mámě přirozeně nelíbí. Dokud Šimon nezačal chodit na nynější školu, choval se naprosto normálně. 

Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text