Ulice: Kaštana ve čtvrtek odveze sanitka – může za to Vítek?

Ulice: Kaštana ve čtvrtek odveze sanitka – může za to Vítek?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Prokop zvažuje dvojky z chování pro Anežku, Svatku a Žofku. Jenže právě Žofku, která do školy přinesla konopí, její matka brání zuby nehty. Dokonce škole vyhrožuje inspekcí. Kaštan se u Klímových přimluví, aby na děti nebyli tak přísní. Vítek s ním vyrazí dveře a Kaštanovi se před domem udělá zle.

Dušková vs. škola – kdo vyhraje spor ohledně marihuany?

Prokop povolá do školy rodiče kvůli včerejší aféře s kouřením marihuany. Vítek a Iva se tak v kabinetu sejdou s nepříjemnou paní Duškovou, matkou Žofky, která jako obvykle obviňuje všechny kolem sebe, jen aby ochránila pověst vlastní dcery. Nejdřív se pokouší svést všechno na Anežku, ale když se provalí, že právě Žofka přinesla do třídy sazeničku konopí, obrátí svůj hněv a výčitky proti škole a její neschopnosti řešit podobné problémy. Faktem je, že Magda měla Anežce zavolat záchranku.

Pak by lékaři mohli potvrdit intoxikaci a profesoři by měli v ruce důkaz. Takhle je to ale slovo proti slovu. Prokop nejdříve zvažuje dvojku z chování pro všechna tři děvčata, po protestech rodičů však ustoupí a udělí důtky. Kromě toho provinilcům zakáže účast na stáži ve Švýcarsku a rozhodne se studentům zabránit v pohybu po školních pozemcích během přestávek, aby nedošlo k podobné vylomenině. Také si vymyslí školení pro učitele.

Výčet trestů pro Anežku nekončí zákazem stáže, zdroj: Tv Nova

Vítek urazí a vyhodí Kaštana, tomu se pak udělá zle

Výčet trestů pro Anežku nekončí zákazem stáže. Rodiče jí i Michalovi, jenž se podílel na popíjení vodky, udělí domácí vězení. Dívka se nesmí stýkat s Žofkou a Svatkou – alespoň ne jinde než v prostorách školy. Navíc je dost možné, že se Vítek časem rozhodne dceru přesunout do jiné třídy, aby se holky nevídaly vůbec. Tahle hrozba má být pro Anežku posledním varováním.

Ona i Michal chodí po ulici jako těla bez duší a v takovém rozpoložení je potká Kaštan. Pokusí se je povzbudit a rozveselit, ale moc se mu to nepodaří, a tak koupí dort a přinese ho rovnou ke Klímovým domů, aby se za děti přimluvil. Zabere Vítkovo místo u stolu a začne vyprávět historky z vlastního mládí.

V tu chvíli se ovšem Vítek vrátí z práce a rozhodně není nadšený, že Kaštana zase vidí ve svém bytě. Obviní ho, že si zdravotní problémy jen vymýšlí, aby mohl obtěžovat ostatní, a vyhodí jej než Iva stačí něco namítnout. Kaštanovi se venku zamotá hlava a málem sebou sekne. Naštěstí je poblíž Veronika, aby mu zavolala záchranku. Jak vážné to s Kaštanem bude?

Ingrid je náhrada za Lexíkovu mámu, myslí si Kateřina

Zatímco Tonda se chystá na volby a všechny kolem přesvědčuje, aby podpořili Neúplatné, Lumírovi je celý ten humbuk v podstatě ukradený. Uvědomuje si, že v životě jsou důležitější věci, a právě teď ho nejvíc trápí Lexíkova averze vůči Kateřině. Chlapec si myslí, že by se táta měl dát dohromady s Ingrid.

Podle Kateřiny ji bere jako náhradu za maminku. S Ingrid totiž všichni tři tvoří dokonalou trojici, bydlí spolu a klape jim to. Ona je naproti tomu jako vetřelec zvenčí, který jejich harmonii narušuje. Lumír takovou domněnku popírá, ale co když je na ní něco pravdy?

Zdroj článku:
  • Autorský text