Středeční Ulice: Strašák fyzika, překvapivá prosba a první polibek

Středeční Ulice: Strašák fyzika, překvapivá prosba a první polibek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Studentů, kteří nezvládají fyziku, postupně přibývá. Není nakonec přece jen problém v Kalinovi? Magda nabídne doučování žákyni Šedivé a usmíří se s Prokopem. Překvapí ji ale Mirkova romantická prosba o pomoc. Žofce zase připraví šok rozhádaní rodiče a hned potom zamilovaný Michal…

Další oběť drsné fyziky a Mirkovo zvláštní přání

Včerejší hádka s Prokopem Magdu mrzí. Přizná Ireně, že mu řekla, že si měla radši vzít Mirka. Prostě jí to nějak ujelo a teď je mezi nimi nejspíš konec. Irena by to neviděla tak černě – přesměruje Magdinu pozornost na studentku Šedivou, jíž se včera na toaletách udělalo nevolno. Magda se s ní pokusí promluvit a rozesměje ji domněnkou, že by mohla být těhotná. Dívka připustí, že jí bylo špatně od nervů kvůli fyzice. Na téhle škole se vážně nejedná o zrovna oblíbený předmět. Písemka, kterou studentům Kalina posledně zadal, prý byla příšerná. On samozřejmě trvá na tom, že by ji zvládli, kdyby se pořádně připravili a neflákali. Magda studenty hájí, možná toho měli moc.

Do kabinetu následně opět dorazí Jirka, aby se ujistil, že Magdě v její nové práci pro komunitní centrum nic neschází. Pochopitelně se v tutéž chvíli objeví v kabinetě Prokop a začne brblat, že tam Hložánek chodí podezřele často. Už to vypadá, že se rozhovor zvrtne v další hádku, ale naštěstí dojde naopak k usmíření.

Později se Magda a Prokop v krámku konečně sejdou s Mirkem, jenž se ještě jednou omluví za včerejší nepřítomnost. Poté je požádá o velkou službu – potřebuje, aby pro něj v Čechách vyzvedli speciální čelenku, která má být dárkem pro nevěstu. Magdě se jeho romantické gesto líbí, Prokopovi připadá přehnané, snad i proto, že sám by na takovou drahou legraci neměl peníze.

Kristýnu překvapí kamarádka. Už je čas na rande?

Kristýna potřebuje před výplatou založit, ale nechce se jí prosit mámu a už vůbec by si netroufla požádat otce. Peníze jí půjčí Adam, který má aktuálně plno práce s přípravou na zkoušku z genetiky. Kvůli učení mu nezbývá čas na Jarku, což ho upřímně mrzí. Je nešťastný, protože i kdyby se čas naskytl, neměli by ho spolu kde trávit.

Jeho sestra zatím vyráží do Coolny, kde má sraz s Vandou. Poblahopřeje jí k zasnoubení a Vanda je ráda, že Luďkovy děti přijaly novinku tak příznivě. Svatba je ovšem v nedohlednu. Luďka příliš zaměstnává práce a stavba domu. Kdoví, kdy se konečně dostanou k oltáři. Kristýně najednou zazvoní telefon. Volá Petra, aby ji pozvala na koncert na rande ve čtyřech. Je to ale dobrý nápad?

Vanda Kristýně schválí rande ve čtyřech. Zdroj: TV Nova

Michal se odhodlá k první puse

Žofce se přezkoušení z fyziky vydaří a Michal bude mít radost. Bohužel se dobrá nálada obou pokazí, když na sebe Duškovi začnou křičet přímo na ulici, a to právě kvůli dívčinu prospěchu. Matka vyhrožuje, že už ji nebude za otcem pouštět. Žofka se rodiče marně snaží uklidnit. Raději vyklidí pole a zamíří ke Klímovým. Dušková ji chce zadržet, ale Iva se Žofky zastane a sama ji odvede k sobě domů, kde ji s Michalem zkusí utěšit. Utrápené děvče se ale nedaří rozptýlit. Michal využije příležitosti k prvnímu políbení. Žofka ho strnule přijme a pak se radši urychleně zvedne k odchodu…

Žofka zase skončí v slzách. Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text