Ulice: Blanka s Luďkem si připomenou staré časy a Mirek vymění Magdu za jinou osudovou ženu

Ulice: Blanka s Luďkem si připomenou staré časy a Mirek vymění Magdu za jinou osudovou ženu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kristýna jde s pravdou ven před Blankou a Luďkem zároveň. Prosadí si svou i přes Luďkovy arogantní posměšky. Překvapeni budou i Magda s Prokopem, s čím se na ně Mirek chystá. Ve 4393. dílu Magda kývne Jirkovi Hložánkovi na jeho nabídku a vzájemná spolupráce může začít.

Magdu a Prokopa čeká schůzka s Mirkem, a tak jsou celí nedočkaví, co po nich vlastně chce. Magdu napadá, jestli jednomu z nich nechce nabídnout práci, protože se při jejich rozhovoru zmínil, že hledá nějakého spolehlivého manažera, který by ho zastoupil v České republice. Oba dva nabídku práce vyhodnotili jako to jediné, s čím by mohl přijít. A tak uvažují, jestli by do toho jeden z nich šel. Zatímco Magda hned řekne ne, Prokop nad tím začne vážně uvažovat, i když pracovat pod Mirkem po tom všem je dost šílená představa. Jenže mu s Irenou docházejí síly a je z toho věčného rozkazování a omezování frustrovaný. 

Kristýna sekla se školou
Kristýna sekla se školou, Zdroj: TV Nova

Adam se chce vrátit domů k mámě, protože v Denisově bytě není naprosto možné se něco naučit. Pendlují tu cizí lidé sem a tam a odehrávají se tu divoké večírky. K tátovi domů už se mu taky nechce vracet, protože když pomine ten Luďkův výstup kvůli Jarce, který už společně vyřešili, cítí se tu pořád tak nějak navíc. Jako první se s tím Adam svěří Kristýně, protože by to pro ni znamenalo uskromnit se ve vlastním prostoru. Kristýně vůbec nevadí, že se Adam vrací domů, vlastně se jí to i hodí. Stále totiž rodičům neřekla, že sekla se školou, a tak by jí Adam mohl dělat podporu, když se s tím vytasí před mámou. Kristýna má jedinečnou příležitost přiznat se hned ráno, ale nakonec couvne. Vzápětí si však uvědomí, že musí s pravdou ven. 

Kristýna sebere veškerou odvahu a pozve oba rodiče do hospody, aby se jim přiznala oběma zároveň a nemusela tahle muka podstupovat dvakrát. Sdělila jim tedy, že vysoká škola není pro ni a nevidí v tom smysl. Luděk hned začne oponovat a snaží se Kristýnu uklidnit, že je to jen stres před zkouškami.

Luděk dokonce nazve Kristýniny důvody jako úplné pitomosti. Kristýna se však nechce dát udolat, je pevně rozhodnuta dál nestudovat, takže se s tím rodiče budou muset nějak srovnat. S tím se Kristýna zvedne, odejde pryč a nechá tu Blanku s Luďkem o samotě. Samozřejmě si vjedou hned do vlasů. Luděk zesměšňuje všechno, co řekla Kristýna i to, co mu říká Blanka. Podle Luďka Kristýnu rozmazlila a ve všech těch nesmyslech jako třeba rodinné konstelace ji podporuje. A tak se zvedne i Blanka. Luděk musí setkání s dcerou a Blankou zapít. 

Mirek se usmiřuje s Prokopem a Magdou
Mirek se usmiřuje s Prokopem a Magdou, Zdroj: TV Nova 

Jirka Hložánek pořád verbuje Magdu do role koordinátorky. Magda se zatím zdráhá, protože si není jistá, jestli by to byla schopná skloubit se školními povinnostmi. Je to však lákavá nabídka. Magdě se daří hned na začátku nového roku, zato Prokop každou návštěvou u Ireny v kanceláři trpí, proto je zvědavý na Mirkovu nabídku. Žádná se však nekoná. Mirek přijde usměvavý do krámku, políbí Magdu na tvář, Prokopovi podá ruku a zeptá se jich, jestli mu přijedou na svatbu.

Tak tohle ani jeden z nich naprosto nečekal. Mirkovi zrovna volá jeho snoubenka, a tak mají Prokop s Magdou čas Mirkovu nabídku rozdýchat. Magda uvažuje, jestli se nejedná o nějakou skrytou pomstu, ale vypadá to, že Mirek opravdu touží po tom, aby tam oba byli. Mirek si myslel, že je Magda ta pravá, ale očividně nebyla. Teď teprve Mirek vypadá šťastný.  

Zdroj článku:
  • Autorský text