Ulice: Michal bude utěšovat Žofii. Co jí její máma provede?

Ulice: Michal bude utěšovat Žofii. Co jí její máma provede?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ulice je zpět! První pondělní díl s číslem 4391 přinese spoustu neočekávaného. Jirka Hložánek nabízí Magdě, aby pro něj pracovala jako koordinátorka. Prokop ji naopak odmítne hned po příjezdu z hor. Lumírovi se vrací Kateřina a navštíví ho ztracený přítel. Žofie pláče kvůli nesnesitelné mámě.
Prokop s Magdou
Prokop s Magdou, Zdroj: TV Nova 

Magda s Prokopem si užívali prázdninového volna společně s Prokopovým tátou a strávili ho aktivně a tak, jak se v zimě patří, na lyžích a běžkách. Magda je nadšená, že si s Prokopem konečně vychutnali volný čas pohromadě, ale hned jak dorazili domů, Prokop se s Magdou loučí s tím, že si oba potřebují vybalit, odpočinout si a Prokop se musí připravit na školu. A Magda je rázem zklamaná. Zato Prokop už se nemůže dočkat prvního pracovního dne.

Hned co uvidí Irenu, chrlí na ni své nápady na modernizaci každé třídy. Irena ho však zastaví a požádá ho, ať zpomalí. Rovnou mu řekne, že jeho nápady budou stát nemalé peníze, a to si škola nemůže dovolit. Zatímco Prokop u Ireny narazí, Magdě se dostane nečekané nabídky. Nový vítr do plachet jí přinese Jirka Hložánek, na kterého Magda narazí v kavárně. Jirka Magdě nabízí, aby se stala koordinátorkou v komunitním centru. Chce propojit dětský svět se světem seniorů a ona je podle něj ideální kandidátka. Magdu to moc potěší. 

Kateřina se vrací z Itálie, a tak se už Lumír nemůže dočkat. Musí opatřit kytici, ať ji uvítá, jak se na zamilovaného partnera sluší a patří. Ještě před příjezdem jeho lásky ho však čeká úplně jiné setkání. Tonda Hložánek konečně vylezl ze svého ukřivděného doupěte a namířil si to za Lumírem. Jenže za ním nepřichází, aby se usmířil, ale aby mu dal najevo, že se na něj pořád zlobí, a že mu neodpustil. Dokonce si sepsal seznam výčitek, které chtěl Lumírovi předat. Než mu však Tonda stačí cokoliv z toho seznamu interpretovat, Lumír vystřelí z kanceláře s tím, že Kateřina právě dorazila, takže musí běžet. Padnou si do náruče, jako kdyby se neviděli celý rok. Tak moc se na sebe těšili. Lumír přinese Kateřině dárky, které by si však Kateřina ráda rozbalila v soukromí. V soukromí a společně s Lumírem. Jenže ten jí znovu nevyhoví. 

Kateřina s Lumírem, Vilmou a Alexem
Kateřina s Lumírem, Vilmou a Alexem, Zdroj: TV Nova

Michala čeká další setkání s Žofkou. Jde proto do bistra nakoupit něco na zub a potkává tam pana Kaštana. Ten se zajímá, jak se Michal má, a jak to pokračuje s jeho vyvolenou. Michal říká Kaštanovi, že ty chlebíčky a muffiny kupuje právě pro ni. Zatímco Michal vítá Žofku s otevřenou náručí a úsměvem, Žofka přichází smutná a téměř nemluví.

Má slzy v očích, ale nechce říct Michalovi, co se děje. Nakonec se však Michalovi svěří. Trápí ji, jak se její máma chová. Štědrý večer strávily tak, že ji máma nutila opakovat si slovíčka s tím, že to bude ohromná legrace. Žofka potom odcestovala s tátou na hory, a to byl krásný čas. Krásný čas, který vyprchal v okamžiku, kdy ji táta doprovodil domů. To se s ním totiž paní Dušková hned pustila do hádky a zakázala mu se s Žofkou dál stýkat. 

Zdroj článku:
  • Autorský text