Ulice letos přinese štědrovečerní speciál z Kašperských Hor

Ulice letos přinese štědrovečerní speciál z Kašperských Hor
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Městečko Kašperské Hory, mnohokrát zmiňovaný domov Knoblochových, se o letošních Vánocích stane dějištěm speciálního štědrovečerního dílu Ulice. Tvůrci seriálu slibují nejen atraktivní dobrodružství z hradu Kašperk, ale také to, že se štědrovečerní speciál stane pro diváky každoroční tradicí.

Loňský vánoční speciál nastavil laťku vysoko

Ulice letos vstoupila do 18. sezóny, a tak společně s Ordinací v růžové zahradě 2 platí za nejdéle uváděný seriál tuzemské televizní historie. Je prakticky každodenní součástí našich životů a baví nás dokonce i o svátcích. Také tento rok přinese již tradiční dárek pro všechny věrné fanoušky – speciální štědrovečerní epizodu.

„Několik let vysílání Ulice končilo zhruba týden před Štědrým dnem a my jsme nemohli ukázat, co se děje uvnitř našich uličních domácností, jak naše postavy tyto výjimečné svátky prožívají,“ zmiňuje kreativní producentka Silvia Klasová. „Naštěstí se našlo řešení právě v podobě vánočního speciálu, který se vysílá o Štědrém dnu.“

Určitě si vzpomenete na loňský vánoční speciál provázený jímavou písní Pavla Callty, nazvanou Tvůj song vánoční. Odehrával se z většiny v hospodě U Jindřicha, kde se společně sešli Nyklovi a Marečkovi, aby Vojtovi a Lexíkovi připravili kouzelnou nadílku. Chlapci netrpělivě čekali na Ježíška, jehož úlohy se nakonec zhostil Kaštan. Celá ulice se pak shromáždila venku před ozdobeným stromečkem a živým betlémem.

Pavel Callta svou vánoční písní všechny okouzlil. Zdroj: TV Nova

Štědrý den s Knoblochovými na hradě Kašperk

Letošní štědrovečerní díl se ovšem neodehraje ve známém prostředí Ulice, ale na Šumavě, konkrétně v městečku Kašperské Hory, odkud pochází populární Miloš Knobloch v podání Jiřího Štrébla. Jistě vás tedy nepřekvapí, že právě Milošova rodina bude představovat hlavní aktéry příběhu, z něhož dýchá pohádková atmosféra i hřejivý humor.

Vůbec poprvé budete mít příležitost setkat se s Milošovými rodiči (Antonín Hardt, Viera Pavlíková), o nichž v uplynulých letech padlo mnoho zmínek, ale zatím je nikdo neviděl. Těšit se můžete samozřejmě také na jeho manželku Evu (Vanda Hybnerová), syna Miloška (Lukáš Masár) a nevlastní dceru Emu (Anna-Marie Valentová). Přijede i Anička Lišková (Ljuba Krbová), kterou Eva pozvala. Zdá se tak, že podzimní neshody kvůli Evině snobskému chování si už kamarádky stačily vyříkat.

„Na Knoblochovy a Aničku Liškovou, která se do této svérázné rodiny odvážně vypraví trávit Vánoce, jsme vsadili právě kvůli kombinaci humoru a mezigeneračních vztahů. Věříme, že právě to přinese divákům ten správný vánoční mix, u kterého se zasmějí a odpočinou si,“ dodává Silvia Klasová.

O letošních Vánocích se můžete těšit také na Aničku. Zdroj: TV Nova

Objeví se však pořádný problém – malý Milošek se na Štědrý den ztratí! Vydá se na hrad, aby našel skřítky Kašperáčky. Hrozí totiž, že by mu mohli sebrat dárky zpod stromečku, a tak je chce poprosit o slitování a obětovat jim to, co má na světě nejraději. Tím by si měl získat jejich přízeň. Jak ale jeho tajná vánoční výprava dopadne?

To se dozvíte 24. prosince 2022 v 18:00 na TV Nova, případně s týdenním předstihem na Voyo. Štědrovečerní speciál vás jistě zahřeje na duši, navíc vám zkrátí čekání na nové díly, které se začnou vysílat od ledna.

Zdroje článku:
  • Vánoční program Skupiny Nova,
  • Tisková zpráva TV Nova