Úterní ZOO: Celá ZOO dělá radost dětem, Albert doběhne starostu

Úterní ZOO: Celá ZOO dělá radost dětem, Albert doběhne starostu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Poté, co se v baru u Marka úspěšně vybraly peníze na děti z dětského domova, tak ani ZOO nechtěla zůstat pozadu. Charita se rozběhla i tam. Ve vestibulu infocentra se objevil „strom splněných přání” a pokladnička. Na strom se zavěsila přáníčka dětí z dětského domova a návštěvníci ZOO mohli přispět.

Nápad se líbil všem, tedy až na Sylvu Machyánovou, která se nechala nahlas slyšet, že všichni myslí jen na děti z domova, přičemž ona musí své děti živit sama. Přišlo jí to nespravedlivé, protože podle ní by si také ona zasloužila pomoc. Ovšem s tím, jak se ke každému chová, se nemůže divit, že jí nikdo pomocnou ruku nenabízí.  

Pokladnička se začala pěkně plnit a stala se pro jednoho zaměstnance ZOO neodolatelným pokušením. Když se do infocentra nahrnuli lidé, pokladnička zmizela.  

Po prvotním šoku, kdy nikdo nechápal, co za člověka může ukrást peníze pro opuštěné děti, se začalo vybírat znovu, a dokonce z iniciativy zaměstnanců začaly vznikat i další akce. Iniciativy se chopila i Kristýna, která přišla s nápadem na zábavu, kterou mají oblíbenou v Americe – házení šlehačkových dortů na terč, kterým je lidský obličej.  

Marie Roklová aktivitu podpořila, ale problém byl v tom, že nikomu se nechtělo házet dort do obličeje Kristýny. Toho samozřejmě využil Albert – pěkně si z mladé průvodkyně začal dělat legraci. Kristýna se však nenechala rozhodit a vyzvala Alberta, aby se tedy předvedl on, jak bude s vybíráním peněz úspěšný. 

Albert má i světlé chvilky, a tak přišel na zajímavý nápad – a samozřejmě měl i pořádnou dávku štěstí. Starostu zastihl zrovna v okamžiku, kdy se kroutil před zvídavou novinářkou, která zřejmě nebyla jeho fanynkou. Pro starostu to tak vypadalo jako dobrá možnost, jak ukázat novinářce, že dělá také hodně dobra, o kterém se ale nepíše. Aniž by tušil to, co ho čeká, odešel s Albertem a novinářkou do ZOO. Tam už se nemohl vykroutit z toho, co ho čekalo...

V okamžiku, kdy se v otvoru terče objevila starostova tvář, všichni si najednou chtěli zkusit, jak se se šlehačkovým dortem dá pěkně házet. I Brázda si koupil rovnou pět dortů, které napálil Bavorovi do obličeje. Nakonec tak akce měla mnohem větší úspěch, než se původně očekávalo. 

K akci se připojil i Marek s Terezou, kteří prodávali v areálu ZOO hamburgery. Výtěžek dali dětem. Viky se nabízela Markovi, že s ním půjde prodávat, ale on ji odmítl s tím, že jde s Terezou. Bylo zvláštní sledovat, jak si Viky uvědomila, že Marek už šel v životě dál a nevzhlíží k ní jako k bohyni. Ale je to Marek! U něj nikdo neví, co se mu honí hlavou. 

I Břéťa se vytáhl  našel zloděje pokladničky. Nejenže ho donutil veřejně se ke krádeži přiznat, ale ještě musel obsah pokladničky zdvojnásobit. Charitativní akci pochválila i ředitelka Roklová a Kristýna veřejně pochválila Alberta za skvělý nápad s účastí starosty. Chudák Albert, bojovat proti Kristýně bude stále více vysilující. 

Zdroj článku:
  • autorský článek