Zlatá labuť: Když nemusí být Jacob Erftemeijer na place, tráví volno s kocourem nebo venku odlupuje graffiti

Zlatá labuť: Když nemusí být Jacob Erftemeijer na place, tráví volno s kocourem nebo venku odlupuje graffiti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ještě nedávno honil zločince v oblíbeném kriminálním seriálu Specialisté, ale z nějakého tajemného důvodu musel odejít, aby uvolnil místo Marku Lamborovi. Specialisté mají pravidelně sledovanost přes milion diváků, což rozhodně každému herci přinese popularitu.

Jacob nezůstal dlouho bez práce – začal se objevovat jako trochu tajemný, ale slavný fotograf Oldřich Skalský v dobovém seriálu Zlatá labuť. Na svůj velký okamžik však stále čeká. Ač to z počátku vypadalo, že Skalský fotí jen hezká děvčata pro reklamu a občas zneužije své popularity k tomu, aby si vyfotil i něco pikantnějšího než jen hedvábné šaty, vypadá to, že je to jen zástěrka pro mnohem užitečnější činnost.  

Skalský také není nadšený z příchodu Němců, přestože by se zřejmě jeho nahotinky na fotografiích dobře prodávaly německým vojákům. Rozhodl se být užitečný a jeho dějová linka dostane určitě mnohem větší prostor. 

Pokud jde o charakter rolí, určitě je mu bližší postava Skalského ze Zlaté labuti než postava Berana ze Specialistů. Je tomu tak proto, neboť má, stejně jako fotograf Skalský, sám umělecké sklony. Přestože se kvůli postavě Tomáše Berana ze Specialistů naučil prát, vyzkoušel si škrcení a střelbu, jeho povaha je v reálu úplně jiná. Je trochu samotář a rozhodně si umí vychutnat i okamžiky, kdy na něj nemíří kamery nebo ho nezastavují lidé na ulici, aby se jim podepsal. 

Za hercovo nezapamatovatelné příjmení je zodpovědný jeho otec Nizozemec. Jacob se narodil české matce, ale v nizozemském městě Nijmegan (1989). Od dětství žije v Česku. Při studiu na Pražské konzervatoři měl štěstí na ty nejlepší učitele. Do herectví ho zasvětily hvězdy jako Jana Preissová a Jaroslav Satoranský. Po konzervatoři si prošel ještě činohrou na DAMU, ovšem už během studií získal herecké příležitosti v těch nejlepších divadlech.  

Herectví není jeho jedinou vášní – zajímá se také o režii a hudbu. Obojí zkouší v praxi. Možná někoho překvapí, když ho potká jako dýdžeje.  

Jakob Erftemeijer v seriálu Zlatá labuť
Jakob Erftemeijer v seriálu Zlatá labuť. | Zdroj: TV Nova

Stres všedních dnů odkládá před vstupem do svého malířského ateliéru na Starém městě, kde maluje. Talent zdědil po rodičích – otec ho naučil malířské techniky. Kdyby ho omrzelo herectví, nejspíš by se živil jako malíř. Nebyl by rozhodně prvním hercem, který propadl výtvarné múze. Stačí si připomenout třeba Jana Kanyzu, který ke smůle všech svých fanynek vyměnil kamery za malířskou paletu. 

O soukromí se Jacob nebaví rád. Místo mejdanů tráví raději čas se svým kocourem a s přítelkyní, se kterou ho pojí vášeň pro malování. Mají spolu jednoho podivného koníčka. Oba chodí olupovat segmenty grafitti maleb na legální stěny! Tyto úlovky potom Jakob vkládá do svých maleb. 

Herec na sebe také prozradil, že by se nebránil založit rodinu, ale váhá, jak by to dokázal zkombinovat s prací. Také nebýval moc spořivý, což se teď snaží napravit. Jeho velkým snem je výrazná role ve filmu, což se mu však zatím nepodařilo..  

Zdroje článku: