Fotokvíz: Poznejte aktuálních 10 nejlépe hodnocených filmů všech dob jen podle fotografií

Fotokvíz: Poznejte aktuálních 10 nejlépe hodnocených filmů všech dob jen podle fotografií
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Připravili jsme si pro vás fotokvíz, který prověří vaši znalost těch nejpříznivěji přijatých, a tudíž jistě i obecně nejlepších, filmů v historii kinematografie. Teď se teprve ukáže, jestli je máte opravdu dobře nakoukané.

Nepřekvapí, že mezi deset nejlépe hodnocených filmů v historii se řadí hlavně ty, které jsou věnované závažným tématům, dokážou chytnout za srdce, vrýt se do duše a zanechat po sobě hluboké jizvy. Některé z nich ale dokazují, že vážné téma lze pojmout i s kapkou humoru, a právě proto si je rádi připomínáme třeba v tak kouzelném a dojemném čase, jakým jsou Vánoce.

V desítce nejlepších snímků nechybí ani zahraniční, ani české výtvory, které by měl každý divák zhlédnout alespoň jednou v životě. Pravda, převažují mezi nimi dramata, s kriminálními i mysteriózními prvky, thrillery a historické filmy, ale koneckonců jsou to věci, jež by měl každý bezpodmínečně znát, a to ideálně tak dobře, aby byl schopen rozpoznat jednotlivé filmy i v našem záludném fotokvízu.

Ukažte nám, jak dobře se vyznáte ve filmech, v nichž zazářily takové hvězdy, jako je Tom Hanks, Brad Pitt, Morgan Freeman, Liam Neeson, Ben Kingsley, Marlon Brando nebo Al Pacino. Už výčet těchto celebrit by vám mohl napovědět, jakými cestami se ubírat…

Filmový žebříček byl sestaven podle aktuálního hodnocení a počtu hodnotících na ČSFD ze dne 18. 1. 2024. Doufáme, že se vám náš fotokvíz na téma nejpovedenějších filmů v historii líbil a že si s radostí zkusíte nějaký další podobný kvíz.

Zdroj článku:
  • Autorský text