Neřízená střela ve skečových show, farář v divadelní hře a horkokrevný Žid v seriálu Zlatá labuť. To je Robin Ferro

Neřízená střela ve skečových show, farář v divadelní hře a horkokrevný Žid v seriálu Zlatá labuť. To je Robin Ferro
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Robin Ferro už od pohledu působí jako člověk nabitý energií. Možná za to může skutečnost, že mu v žilách koluje po otci italská krev. Narodil se ve Valašském Meziříčí české matce a za svůj domov považuje Česko. Jak říká, cítí se tady dobře.

Jeho bratr, který se narodil v Itálii, je zase raději tam. Robin má jednu výhodu – až se jednou usadí, bude mít pro rodinnou dovolenou na severu Itálie pevné zázemí. V současnosti se s mladým hercem setkáváme v dobovém seriálu Zlatá labuť, kde hraje mladého Kamila Pulkrába, nejen syna nejlepšího zlatníka v Praze, ale také Žida. S Kamilem není lehké pořízení a jeho seriálový otec Tomáš Töpfer je jediný, kdo alespoň trochu dokáže synovu výbušnou povahu mírnit.

V roli Kamila Pulkrába

Kamil se dostal do nesnází, když zabil německého vojáka, který si dovoloval na mladou Židovku Ester. To o něm vypovídá, že má v sobě i dobro, které však před světem pečlivě skrývá. Od toho okamžiku s pološíleným pohledem každého podezřívá, že je nepřítel, a moc dobře se mu nevede. Kdyby se dostal do spárů gestapa, jeho dny by byly sečteny.

Z úcty k jeho otci se mu snaží celá řada lidí pomáhat, ale Kamil to neumí ocenit. Myslí si, že to všichni dělají jen proto, aby z jeho otce tahali peníze a zlato. Ve své zlobě na celý svět si neuvědomuje, že všichni, kdo pomáhají ukrývat vraha německého vojáka, jsou stejně ohrožení jako on.

Kamil si tak vlastně ani pomoc nezaslouží. Kromě jeho otce je ještě další člověk, který se ho zastává. Babi říká mladým nájemníkům, že nevědí, co se Kamilovi honí v hlavě, když nad ním visí oprátka. Nikdo nemůže vědět, jak by se choval, kdyby byl v tak vážném nebezpečí, štvancem ve vlastní zemi, bez domova, bez budoucnosti.

Ferro a Kozub
Ferro a Kozub | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Přichází doba, kdy soused udá souseda a bratr bratra, a je jasné, že Kamil musí pryč. Jenže to není tak jednoduché. Ani Marek Záhoř už mu neumí obstarat falešné doklady, protože jeho zdroj už dostalo gestapo. Kamil mu to samozřejmě nevěří a cítí se okradený, protože nedostal to, za co otec zaplatil. Jenže to nemění nic na tom, že musí pryč, a navíc hodně riskantním způsobem.

Uvidíme, jak si povede a zda se mu jeho útěk podaří. Starý Pulkráb zatím odmítá vycestovat do bezpečí za rodinou v zahraničí, dokud nebude vědět, že syn přešel přes hranice. Sice ani potom nebude mít vyhráno, ale je to alespoň šance.

Je těžké si představit Kamila, jak bez opory otce a se svým arogantním přístupem najde někde azyl.

Robin Ferro si svou roli vzpurného Žida pochvaloval, protože poté, co se stal součástí skupiny Tři Tygři, už se bál, že bude zaškatulkovaný jako šašek a dramatické role se mu budou vyhýbat. Navíc je rád, že se na natáčení potkal s tak zkušeným hercem, jakým je Tomáš Töpfer, od kterého získal řadu rad a také si vyslechl mnoho vtipných historek.

Ke svému seriálovému otci cítí tak velkou úctu, že se mu ani nepochlubil svými komickými aktivitami. Jak Robin uvedl, měl na natáčení s takovou hereckou legendou sebevědomí na bodě mrazu.

Původně vystudovaný činoherec se vrhl na loutkoherectví, ale po čase zjistil, že to není profese úplně pro něj a vrátil se k činohře. Zatím nemá vysněné role, ale velice dobře se mu hrají kreténi. Tak už je jasné, proč mu role Kamila Pulkrába tak sedla.

Zdroje článku: