Pondělní Ulice: Taťka kontrolor zkazí Šímovi rande a Miloš ztratí zájem o ženy

Pondělní Ulice: Taťka kontrolor zkazí Šímovi rande a Miloš ztratí zájem o ženy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šimon bude sám doma, ale neužije si to tak, jak doufal. Při tajném dostaveníčku s Valerií ho nachytá Hynek a všechno zkazí. Ani u Miloše nebude příliš veselo. Stárnoucího Knoblocha potrápí nevděčná manželka a také skutečnost, že už mu vnady krásných žen vůbec nic neříkají.

Noční můra všech puberťáků: otcovský dozor

Gábina a Jirka se chystají do Berlína, vyvstane tak otázka, jak pro tu jednu noc naložit se Šímou. Čtrnáctiletý mladík by rád zůstal doma sám, využil příležitosti a nenápadně si pozval na návštěvu Valerii. O tom ale Gábina samozřejmě nemá ani ponětí. Žije v bláhové představě, že si Šimon maximálně přivede Michala, se kterým bude dlouho do noci pařit hry. Hynek si představuje mnohem divočejší scénář zahrnující večírek plný alkoholu. Gábina ale synovi věří, přesvědčená, že nic tak šíleného by po nedávné zkušenosti s policií určitě neudělal.

Nakonec tedy dají Šímovi šanci, aby ukázal, zda si zaslouží jejich důvěru. Hynek nicméně razí heslo „důvěřuj, ale prověřuj“. Objedná pizzu a bez předchozího ohlášení ji synovi přinese. Zřejmě ho ani nepřekvapí, že nespolehlivý teenager zase zklamal. Když na gauči uvidí Valerii, nezaváhá a prakticky ji vyhodí. Jí to vlastně nijak zvlášť nevadí, protože si rande se Šímou příliš neužívala. Na ploše jeho notebooku totiž uviděla fotku, kde byl s nějakou jinou holkou. Ještě ráda odejde, aby to vstřebala.

I když puberťáci jen koukali na film a nedělali nic špatného, chlapec v tátových očích porušil pravidla a to se zkrátka neodpouští. Šimon se na něj naštve a odmítne s ním odejít k němu domů, aby byl pod neustálým dozorem, ale Hynek to vyřeší jinak. Rozhodne se zůstat v bytě u Gábiny a po zbytek noci mladíka hlídat, aby nevyvedl nějakou další neplechu.

Konec Milošovy poezie a začátek Evina podnikání

Miloše přepadne smutek. Kdykoli chce pro Evu udělat něco hezkého, obrátí se to proti němu. Obětoval se a ochutnával vína, jen aby jí mohl nějaké koupit, ale ocenila to? Kdepak! Vůbec si neváží toho, co pro ni dělá. Na krásnou Lucii z krámku se přece díval jenom ze studijních důvodů, aby zjistil, zda se hodí pro Františka. Při pohledu na ni ho ani veršíček nenapadl, a přitom kdykoli jindy by dokázal sepsat celou básnickou sbírku. Co se to s ním jenom děje? Copak už ho úplně přestávají zajímat ženy? František mu pustí video s atraktivními krasavicemi, aby si to ověřili, a lechtivá podívaná s Milošem skutečně nic neudělá. Poslední dobou se cítí divně, polévá jej horko, tlak mu lítá nahoru a dolů. Čím to může být?

Mezitím se Eva v krámku schází s manažerkou prodeje, aby s ní probrala možnost prodeje potravinových doplňků. Dáma ji zahrne lákavými řečičkami o tom, jak snadno a rychle se dá na prodeji doplňků stravy vydělat, ale to vlastně ani nemusela, protože už její vzezření mluví za vše. Má na sobě drahý kostýmek, šperky, značkovou kabelku… To všechno jsou věci, po kterých Eva také touží a jimž nedokáže odolat. Rozhodne se, že do toho půjde, a Miloš ať se třeba staví na hlavu! Jediný problém je, že takový báječný byznys vyžaduje nemalou vstupní investici.

Zdroj článku:
  • Autorský text