Knoblochovi z Ulice se vzpírají stáří. Jejich boj s přechodem povede k bizarním situacím

Knoblochovi z Ulice se vzpírají stáří. Jejich boj s přechodem povede k bizarním situacím
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Ulice se snaží svým dějem co nejvíce přiblížit každodenní realitě a upozorňovat na důležitá témata rezonující naší společností. V tomto trendu chce pokračovat také v 19. sezóně a hned na podzim za tím účelem využije rodinu Knoblochových.

„V odlehčenější formě budeme řešit téma menopauzy a andropauzy, tedy ženského a mužského přechodu, který postihne Miloše a Evu Knoblochovy,“ naznačila kreativní producentka Silvia Klasová.

Eva a Miloš válčí s přibývajícími léty

První polovina roku nebyla pro Miloše (Jiří Štrébl) a Evu (Vanda Hybnerová) žádnou procházkou růžovým sadem. Stavební firma, kterou má Miloš společně s Vítkem Klímou (Filip Čapka), se dostala do finančních potíží, v důsledku čehož padla vysněná dovolená v Karibiku, na kterou se Eva hrozně těšila. Ještě horší ale bylo, že se obě rodiny musely výrazně uskromnit a Miloš celou tu nepříjemnost před manželkou dlouho tajil, což málem vyústilo k jejich rozchodu.

Když se po mnoha hádkách a kotrmelcích konečně usmířili, osud jim vrazil pod nohy další klacek. Přišli o bydlení, ale naštěstí jim František (Matyáš Valenta) nabídl k dispozici byt po Bedřichovi, a tak se teď Miloš a Eva stěhují i s malým Miloškem (Lukáš Masár ml.) do někdejšího domova Liškových. Ani tam ale nebudou mít na růžích ustláno. Začne na ně doléhat postupující věk.

Ve snaze zastavit projevy neodvratného stáří oba vsadí na výživové doplňky. Miloš se naneštěstí dopustí obrovské chyby, když začne zobat Eviny pilulky v domnění, že se jedná o přípravek na podporu růstu vlasů. Dost ho vyděsí manželčino škodolibé oznámení, že jde o medikamenty určené pro ženy v menopauze. Pochopitelně ho zneklidní představa, že se takové množství ženských hormonů nesmazatelně podepíše na jeho mužství. To by byla pro chlapáka jeho kalibru učiněná katastrofa!

Eva a Miloš vytáhli do boje se stářím.
Eva a Miloš vytáhli do boje se stářím. | Zdroj: TV Nova

Boj za záchranu ztraceného mužství

František se právě v této době vrací na čas z Amsterodamu, aby mohl pokračovat ve studiu. Dočasně tak sdílí pokoj s Miloškem a stává se důvěrníkem Miloše, jenž mu o své nešťastné proměně v ženu poví. Franta ho nenechá na holičkách a pokusí se mu pomoct navrátit sebevědomí. To se ale těžko hledá, když už je jednou ztracené. Poté, co Miloš selže i v posteli, propadne skutečné panice a rozjede akci na záchranu svého mužství, což pochopitelně povede k dalším úsměvným trampotám.

Jakou strategii František vymyslí?
Jakou strategii František vymyslí? | Zdroj: TV Nova

Podnikatelka Eva má novou živnost

Evě zatím užívání výživových doplňků vnukne zajímavý podnikatelský nápad. Nikdy se opravdu nesmířila s tím, že by o karibské prázdniny definitivně přišla. Milošovi na truc se rozhodne, že si na luxusní dovolenou sama vydělá, a to právě prodejem zmíněných pilulek. Po hlavě tak skočí do vlastní živnosti a najednou jí bude všude plno.

Začne své produkty nabízet v hospodě U Jindřicha, v Gábinině salonu i ve Vendulině bistru. Všechny známé, včetně Aničky (Ljuba Krbová), bude horlivě přesvědčovat ke koupi, protože není nic lepšího než zaručeně fungující preparáty. Přinese jí tahle houževnatá snaha kýžené ovoce?

Zdroje článku:
  • Presskit Nova,
  • autorský text