Děda postrach rodiny (2020): Komedie pro celou rodinu

Děda postrach rodiny (2020): Komedie pro celou rodinu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Robert de Niro si od svých dramatických rolí opět odskočil do veselé rodinné komedie. Tentokrát jako senilní děda bojuje se svým vnukem o místo v domě. Bláznivá podívaná pro celou rodinu právě přichází do kin.

Válka o doupě

Jedenáctiletý Peter v podání Oakese Fegleye se těší, že se do jejich domu přistěhuje dědeček Ed, čerstvý vdovec v důchodu. S dědou si rozumí a mají k sobě blízko. Vše se změní, když kvůli dědovi přijde o svůj pokoj. Nekompromisně mu vyhlásí boj, válku o výsostné území - Peterovo soukromí. S posilou kamarádů povedený vnouček vymýšlí na domácího vetřelce zlomyslné nástrahy a pasti a je rozhodnut získat své doupě zpět. Ale děda se jen tak chytit nenechá a vymyslí důmyslnou odplatu. Hra na kočku a myš začíná! Naschvály se stupňují a závěrečný rozstřel mezi omladinou a důchodci na sebe nenechá dlouho čekat.  

Hvězdné obsazení

Snímek vznikl pod taktovkou režiséra Tima Hilla, který je známý spíše tvorbou filmů pro děti jako Garfield 2 nebo Alvin a Chipmunkové. Předlohou mu bylo stejnojmenné knižní dílo Američana Roberta Kimmela Smitha z roku 1984. Ve vedlejších rolích se můžeme těšit na hvězdné obsazení v podání Christophera Walkena, Jane Seymourové a Cheecha Marina. Matku Petera si zahrála skvělá Uma Thurmanová.

Děda de Niro

Robert de Niro je sám aktivním otcem i dědečkem. Má šest dětí a čtyři vnoučata. Jeho poslední dceři Helen je devět let. Svůj rodinný život popsal věcně: “V naší rodině zažíváme veselé, ale i smutnější chvíle. Někdy jsem ten poslední, s kým chtějí mluvit. Je to podobné jako když vedete dítě do školy a najednou je nesmíte držet za ruku.” 

Komedii Děda postrach rodiny můžeme zhlédnout v kinech v českém znění od 10. září 2020.