Středeční Ulice: Je čas vymyslet bojovku pro Lexíka a Martině předat další kus práce

Středeční Ulice: Je čas vymyslet bojovku pro Lexíka a Martině předat další kus práce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na první pohled se zdálo, že Martina bude své mámě dělat potíže. Že se zkrátka ty dvě naučily žít od sebe a na svůj blízký a každodenní kontakt si budou muset zvykat. Ale kupodivu to jde lépe, než obě čekaly. Kateřina je plně zaměstnaná svou novou rodinou, což je teď ještě intenzivnější, když je Lexík nemocný. A i proto neváhá a Martině dává plně na starost letní zahrádku.

Lexík se doma nudí k zbláznění

Po prodělaném zápalu plic je Lexíkovi už lépe, ale pořád to není na to, aby se vrátil do školy, natož pak ke Drozdům. To je ale pro malého čiperu veliké utrpení, a tak alespoň pro zpestření dne hraje na Kateřinu habaďůry. Ta se obává, že se dokonce zhoršil – je ospalý, má zrychlený dech a nevypadá vůbec dobře. Co však ještě platí na Kateřinu, to je na Lumíra krátké. Ten zná svého syna mnohem lépe, a tak mu dojde, že hraje svoje hry.

Kateřina si z toho nic nedělá, a naopak je to pro ni impulzem k tomu, aby pro Lexíka vymyslela hledání pokladu. Klidně si na to udělá čas i v práci, aby mu pak po bytě schovala různé hádanky a nápovědy k nim. Její mistrovský plán se ale samozřejmě nelíbí Vilmě, která si připadá od Lexíka poněkud odstřihnutá. Co si ale myslela? Že bude nadosmrti žít se svým synem a bude se mu starat o dítě? Je to opičí láska, kterou svou rodinu jenom dusí.

Lexík svou babičku miluje, ale pod kůži se mu dostává i Kateřina, která je pro každou špatnost a hru. Ačkoliv má práce až nad hlavu, neváhá usednout k fixům a pastelkám a pro Lexíka vymýšlí bojovku, kterou mu ušije na míru. To je ideální způsob, jak s ním prohloubit vztah. A v Lumírových očích stoupá ještě výše.

Martina bude mít pod palcem letní zahrádku

Když Martina k mámě nastoupila, zavedla tam plno novot, až měla Kateřina strach, aby svou hospodu za chvíli vůbec poznala. Každá trošku ubrala, a tak tento přístup postupně nese ovoce. Kateřina má tolik práce, že organizaci letní zahrádky plně přenechává Martině. Ta si uvědomuje, že minulý rok zahrádka fungovala i díky spolupráci s Pavlem a Vendulou, a tak nevidí důvod, proč v tom nepokračovat. Kromě své běžné nabídky mají holky čas sem tam uspořádat fajn akci na radnici, a tak se jim zakázky jenom hrnou. No není tohle sen každého podnikatele?

Otázkou zůstává, co s Martinou mají režiséři Ulice v plánu teď. Vztahy s matkou se urovnaly, nevěra s Pavlem je zažehnána a s Vendulou už si dál do vlasů vjíždět nebudou. Teď asi stačí Martině najít chlapa. Bude jím upracovaný Jirka Hložánek? Našli by si ti dva ve svém programu čas pro randění? A klapalo by jim to spolu? Nebude pro Martinu odrazující, že Jirkův táta je sám Tonda Hložánek, ke kterému moc sympatií necítí? To záleží hlavně na tom, jak moc by si sedla s Jirkou. Ostatně ten svého tátu zná a Martinu by od něj držel hodně daleko.

Zdroj článku:
  • Autorský text