Pamatujete na Emily z Přátel? Nebýt přeřeknutí, které nebylo ve scénáři, nejspíš by Přátele dotočila dokonce

Pamatujete na Emily z Přátel? Nebýt přeřeknutí, které nebylo ve scénáři, nejspíš by Přátele dotočila dokonce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hláška "Beru si tebe, Rachel" vystřihla Helen Baxendale z Přátel, přitom role Rachel v úplně jiném seriálu nastartovala její hereckou kariéru. Helen rozhodně není jen ta žárlivá cizinka ze známého seriálu, jak si ji většinou pamatujeme.

Chtěla se stát tanečnicí

Helen Baxendale se narodila v anglickém Yorkshire a už od malička byla do umění celá divá. Než však okusila kouzlo jeviště a kamer, obouvala piškoty a den co den cupitala na hodiny baletu. Sen stát se tanečnicí se ale s přibývajícím věkem začal rozplýval, zkrátka pro tanec neměla až takové nadání, jaké bylo potřeba.  

Čtěte také: 5 zajímavostí, které jste netušili o představitelích seriálu Přátelé

Za každou cenu zůstat na prknech

Už při baletu jí prostředí divadla očarovalo, a tak když s tancem skončila, nebyla jiná možnost než dát se na herectví. V sedmnácti letech začala navštěvovat prestižní hereckou školu v Bristolu. Hned krátce po absolvování školy dostala místo v Glasgow Citizens Theatre, kde působila 3 roky. V té době se rovněž začala objevovat na televizních obrazovkách.

Čtěte také: Co jste nevěděli o Phoebe, nejzáhadnější postavě z Přátel

První velká role, první ocenění

Její první velký televizní projekt byl seriál Cardiac Arrest, kde dostala svou prví hlavní roli, zahrála si zde cynickou doktorku Claire. V Anglii byl seriál velice úspěšný a Helen se dostala do povědomí široké veřejnosti. Její skvělý výkon byl oceněn také cenou BAFTA. 

Ještě lepší ohlas měl ale seriál Šest v tom, kde Helen ztvárnila roli Rachel. Seriál se natáčel po ukončení Cardiac Arrest, v 90. letech byla Helen zkrátka velice vytížená.

Čtěte také: Borec na bruslích, outsider a číšník aneb co jste nevěděli o Rossovi z Přátel

David Schwimmer se přeřekl náhodou

Když se v roce 1998 natáčela 5. řada Přátel, měla už Helen vybudované vskutku dobré PR, no a tvůrce známého seriálu napadlo, že by Ross potřeboval novou lásku. Tak se Helen dostala do role Angličanky Emily, 2. manželky Rosse Gellera. Sami tvůrci poté uvedli, že Helen měla v seriálu zůstat mnohem déle, jelikož si nebyli jistí, jak to s Rossem a Rachel vlastně bude. Poté se ale David Schwimmer v roli Rosse nečekaně přeřekl a scénáristé měli jasno.

Helen ale netrápilo, že se v seriálu příliš dlouho nezdrží. V té době totiž byla těhotná se svou první dcerou Nell.

Čtěte také: Přátelé: největší seriálové záhady, které doprovázejí legendární šestici

Částečný odchod do ústraní

Po ukončení seriálu Šest v tom (2003) o ní pár let nebylo slyšet. Se svým manželem přivedli na svět ještě druhého potomka, a tak se Helen věnovala především rodině. O několik let později ale zase zavítala na televizní obrazovky v seriálu Kuků. Dnes padesátiletá herečka vypadá stále na třicet, věnuje se rodině, divadlu, občas se ale objeví i v televizi.