Když nemůžeš, tak přilej: Nová česká komedie Mstitel míří do kin

Když nemůžeš, tak přilej: Nová česká komedie Mstitel míří do kin
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Již 1. července kinosály poprvé spatří Mstitele, dlouho připravovanou komedii režisérky Lucie Klein Svobody, pro kterou je přízvisko „nekorektní“ stále příliš slabé.

Znáte to, přijdete o práci, manželka vás vyhodí z bytu a jeden problém se nabaluje na druhý. Právě tím si prochází Anton (Daniel Fischer), dnes již bývalý divadelní herec, neúspěšný otec, a ještě neúspěšnější manžel. Od toho je již jen krůček ke sklence nebo hned třem, a tak se Antonova již tak dost komplikované bytí začíná komplikovat ještě více. Aby svému synovi tohle jeho komicky kruté období vysvětlit, nalhal mu, že se chystá na misi na Mars. „Všechno je na hovno a jsme v tom společně,“ říkají tvůrci o filmu, který nevšedním způsobem vypráví v celku běžná dramata. 

Lucii Klein Svoboda můžete znát spíše jako herečku z bratislavského divadla Astorka Korzo 90 nebo filmů Kruté radosti (2002), Milenci a vrazi (2004) a dalších. Jako režisérka debutovala na alternativní filmové scéně v roce 2016 s dramatem Pirko. Jedná se o surový portrét mladé dívky, jež ve svých osmnácti letech opouští zdi dětského domova a plna očekávání se se svým přítelem vydává vstříc hlavnímu městu. V metropoli na ni ale čeká okraj společnosti, skupiny zlodějů a narkomanů. 

Znáte to, přijdete o práci, manželka vás vyhodí z bytu a jeden problém se nabaluje na druhý.

 Aby mohla být postprodukce snímku dokončena, vyhlásili tvůrci kampaň na donio.cz. Podařilo se vybrat 450 000 Kč z plánovaných 600 000 Kč, díky kterým mohli dokončit dobarvování obrazu a produkci zvuku. 

Na place se sešli oblíbení komediální herci Pavla Tomicová, Iva Pazderková, Jaroslav Dušek, Hana Vagnerová, Milan Šteindler, Ivan Franěk, Lukáš Pavlásek Petr Čtvrtníček, Michal Dvořák junior a samozřejmě v hlavní roli Daniel Fischer. Že jde o velmi unikátní počin dokazuje také to, že sami tvůrci ho dovedou jen těžko zařadit do konkrétního žánru. „Godzilla na perníku. Amarcord naboural do Bláznivé střely. Star Wars pro chudé. Osm a půl mínus Batman. Přelet nad Čapím hnízdem,“ přirovnává kameraman Petr Klein Svoboda. Zároveň slibuje pouze jediné, že by nás film neměl nudit. 

 Zdroj: