Hana Vágnerová a její rodičovská premiéra – na to se můžeme těšit v nové české komedii

Hana Vágnerová a její rodičovská premiéra – na to se můžeme těšit v nové české komedii
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Filmový štáb režiséra Vojtěcha Moravce se konečně mohl naplno pustit do natáčení odloženého projektu MATKY. Komedie měla začít vznikat už na jaře, ale kvůli pandemii se začalo točit později. Tvůrci ale slibují, že filmu se dočkáme v kinech ještě letos.

Dobrých českých komedií nikdy není dost a každý snímek je proto vždy s netrpělivostí očekávaný. Film Matky je skvělé obsazený a má poutavé téma, tak se můžeme začít těšit.

Jak projekt vznikal

Na scénáři spolupracovali Vanda Zaplatílková a Sandra Nováková, která je manželkou režiséra Vojtěcha Moravce. Jak Sandra uvedla, projekt už měla v hlavě dávno, a tak je ráda, že se konečně začal realizovat.

Děj filmu se bude točit kolem běžných problémů čtyř celoživotních kamarádek, které prožívají úplně rozdílné osudy, ale spojuje je ženské poslání – být matkou. Kamarádky tak společně řeší své veselé i smutné životní okamžiky, vztahy, muže a samozřejmě i sex.

Sára

Ústřední postavou je influencerka Sára, která zatím bezstarostně proplouvala životem a nyní ji čekají první zkušenosti s mateřstvím, protože právě porodila. Jak se situace vyvíjí, Sára brzy zjišťuje, že bude muset trochu změnit plány, protože napsat knihu, jak původně zamýšlela, nebude tak úplně jednoduché, jak si to naplánovala.

V roli novopečené maminky se můžeme těšit na usměvavou Hanu Vagnerovou, která si tak může vyzkoušet, co mateřství obnáší, protože sama se zatím soustřeďuje na kariéru.

Hana Vágnerová má 37 let a všichni ji známe hlavně ze seriálu Vyprávěj. Má za sebou mnoho jiných projektů: Expozitura, Atentát, Případ mrtvého nebožtíka, Zakázané uvolnění atd. Po zrušení zasnoubení se slovenským kameramanem M. Žiaranem byla v zahraničí nasbírat trochu zkušeností.

Hedvika

Další herečkou, slibující dobrou podívanou je čtyřicetiletá máma dvou synů Petra Hřebíčková, která tak může čerpat ze svých osobních zkušeností. Ve filmu se představí jako bohatá a opuštěná Hedvika, manželka věčně pracujícího podnikatele. Petru jsme mohli vidět ve filmech: Obsluhoval jsem anglického krále, Přes prsty, Bezva ženská na krku, Muži v naději a další.

Zuzana

Nebude chybět ani spoluautorka scénáře Sandra Nováková, která je ve svých 38 letech mámou jednoho syna. Ve filmu bude mít jako Zuzana děti hned dvě a bude na ně po rozchodu s partnerem sama. Sandru známe například z filmů a seriálů: Bylo nás pět, Tchýně a uzený, Ordinace v růžové zahradě, Modrý kód, Pusinky.

Eliška

Čtvrtou do party bude posila z Košic. Dvaatřicetiletá Gabriela Marcinková je máma malé holčičky. Ve filmu si zahraje těhulku s nevolnostmi a pozorným přítelem. Všichni si ji pamatujeme jako hubatou sestřičku ze seriálu Doktor Martin nebo z pohádky Sofie a ukradený poklad.

Mužské družstvo tvoří Jakub Prachař, Jiří Langmajer, Štěpán Benoni, Vladimír Polívka a Václav Neužil ml. Nechme se překvapit, kdo ke komu patří.

Premiéra je naplánovaná na 26.11. 2020, tak budeme držet palce!