Letní dávka napětí v novém akčním snímku The Tomorrow War s Chrisem Prattem právě dorazila na Amazon Prime

Letní dávka napětí v novém akčním snímku The Tomorrow War s Chrisem Prattem právě dorazila na Amazon Prime
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V režii Chrise McKaye přichází příjemný, lehce adrenalinový snímek, který vznikal v pandemickém období a byl určený pro streamovací platformu, aby se dostal co nejdříve k divákům.

The Tomorrow War (Zítřejší válka) se těší chvále kritiků i diváků za koncept, akci a výkony herců a vyčítáno je mu pouze neoriginální pojetí a zpracování tématu, které už bylo divákům představeno. To nic nemění na skutečnosti, že si film můžete z pohodlí domova vychutnat, pokud využijete na Amazon Prime zkušební období zdarma nebo zlevněný měsíční poplatek 79 Kč, který je zrovna aktuální.

Malá pozvánka ke sledování filmu

Blíží se konec roku 2022. Dan Forester (Chris Pratt) je středoškolský učitel biologie se zkušenostmi jako voják, veterán z války v Iráku. Má úžasnou rodinu, manželku Emmy (Betty Gimplin) a dceru Muri a vede klidný život střední třídy. Chtěl by být užitečnější a pokusit se splnit si svůj sen a stát se výzkumníkem v prestižním americkém centru. Bohužel přijde zklamání a vysněná práce mu nevyjde. Právě v okamžiku, kdy se cítí zbytečný, se svět změní. Mohou za to návštěvníci z roku 2051, kteří přijdou s žádostí o pomoc. Budoucnost lidstva je ve vážném ohrožení, pokud lidstvo v roce 2022 nevyslyší návštěvníky z budoucnosti a nezapojí se do děsivé války proti nebezpečným mimozemšťanům. 

Dan je povolán a hlásí se spolu s ostatními vojáky k základnímu výcviku. Když je Dan vybraný bojovat za budoucnost, aniž by věděl, zda se bude moci vrátit do současnosti, konečně dostane příležitost zúčastnit se důležité mise, která by ho mohla vést k záchraně lidstva. V budoucnosti se potkává s velitelkou Forester, což není nikdo jiný než jeho milovaná dcera Muri.

Začíná boj s časem, Dan se dozvídá v budoucnosti od dcery jak žil svůj život a zjišťuje, že ho nepotkalo nic dobrého. Plně se tedy soustředí na misi v budoucnosti a spolu s Muri se snaží vyvinout toxin, který by nebezpečné mimozemské vetřelce eliminoval. Při práci se zdržují na plošině uprostřed oceánu, kde je i zařízení na přenos v čase. Mají také jednu zajatkyni z řad vetřelců. Ti ji ovšem přijdou vysvobodit a plošinu téměř zničí. Muri se ještě podaří Dana vrátit zpět do jeho času.

Dan ve své době vyvozuje, že mimozemští vetřelci nepřišli na Zemi v roce 2048, jak se v budoucnosti domnívají, ale že jsou na Zemi už mnohem déle a byli pohřbeni pod ledovou krustou. Ta se díky globálnímu oteplování rozpustila, a to umožnilo vetřelcům proniknout mezi lidi. Následně je uvnitř ledovce objevena havarovaná mimozemská loď s nepřátelskými mimozemšťany, kteří se ještě nestihli dostat mezi lidi. Loď je vyhozená do vzduchu a tím by mělo být nebezpečí, které čekalo na lidi v budoucnosti, odvráceno.

Scenárista Zach Deana a režisér Chris McKay chtěli zdůraznit zásadní roli současných generací a zodpovědnost k těm následujícím. Film je morálním a etickým průvodcem, který má zdůraznit zodpovědnost rodičů za život svých dětí, a to také v kontextu se životním prostředím, které je třeba chránit. Děj je také o tom, že rodiče by se neměli bát jít do války, pokud mohou změnit  k lepšímu budoucnost svých dětí.

(hodnocení IMBd 6,8 z 10)

Zdroj: