Minisérie Volha: Hulvátská familiárnost, šmelina a práskání STB Standy Pekárka v podání Kryštofa Hádka

Minisérie Volha: Hulvátská familiárnost, šmelina a práskání STB Standy Pekárka v podání Kryštofa Hádka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V prvním díle diváci skočili do děje rovnýma nohama. Standa Pekárek, v podání Kryštofa Hádka, jako nový panský kočí u Československé televize je velice učenlivý a ihned se chopí každé možnosti, která mu přinese osobní prospěch.

Začíná šmelinou s benzínovými talony, bez mrknutí oka přijme spolupráci s STB, jen když to jemu něco hodí. Bez skrupulí práská, zanáší ženě a bez uzardění jde s neskutečnou lehkostí bytí za svým cílem –⁠ řídit vysněnou Volhu a svézt Goťáka. Jednoduchý Standa s familiárním projevem plným vulgarit dokáže přesně vycítit situace, ze kterých může vytěžit všechny výhody ve svůj prospěch.

zdroj: youtube.com

Volha je jiné retro, než na které jsme zvyklí

Kdo čekal obdobu seriálu Vyprávěj, ten může být nepříjemně zaskočený. Prostředí je prostě jiné, příběh je napěchovaný nešvary společnosti –⁠ sex v kumbálu s kuchařkou, schůzky za účelem protekce, povolná sekretářka souložící na potkání, všichni hulí jako fabriky a mluví sprostě. Momenty z komunistické putyky, ale hlavně zákulisí Československé televize, které se divákům představí poprvé ve své skutečné syrovosti, dají nahlédnout pod pokličku zcela nového ztvárnění doby minulé. Pokud vzpomeneme na seriál Svět pod hlavou, ani zde není s Volhou žádná podoba. Ve Světě pod hlavou byla předrevoluční doba vykreslena velmi temně, ale zde plyne děj na pohodu a s nádechem humoru.

Jestliže milujete retro, tak už jen díky skvělým rekvizitám zažijete doslova déjà vu.Tak jako vždy u České televize, i zde jsou kulisy mistrně doladěny do nejmenšího detailu, a na starší ročníky tak dýchne doba jejich dětství a mládí.

Standa je had, ale přesto je prostě „boží"

Standa se svým „třesu“ se prostě chytí i jako vyslovený záporák, který si ovšem podlost svého chování nijak nepřipouští. Jako had se plazí za svojí kořistí –⁠ Volhou, v níž by svezl Karla Gotta.

Kryštof Hádek v roli Standy
Kryštof Hádek v roli Standy Pekárka. | Zdroj: Yan Renelt / © Česká televize

Dokáže Standa nemožné?

Sveze opravdu zlatého slavíka? Je to možné? Necháme se překvapit, raději nebudeme prozrazovat nic dopředu. Jedno je ale jisté –⁠ Česká televize umí doslova zázraky. A možná přijde i Karel Gott...

Zdroj článku: