Karel Gott si zahrál více než 30 filmových rolí. Té vysněné se ale nedočkal

Karel Gott si zahrál více než 30 filmových rolí. Té vysněné se ale nedočkal
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve světě ani u nás nebývá výjimkou, že jsou oblíbení zpěváci obsazováni do filmových rolí. Karel Gott se do našich srdcí zapsal nejenom jako skvělý zpěvák, ale také jako herec. Možná se budete divit, v kolika filmech si tento pěvec zahrál.

Čeští režiséři obvykle Karla Gotta obsazovali do takových rolí, které mu nejlépe sedli. Pochopitelně to byli především role, ve kterých zpíval. První výraznou Gottovou rolí byl zpěvák Benjamin Novák v muzikálu Kdyby tisíc klarinetů, který si u českých diváků získal obrovskou popularitu.  Během 60. let ztvárnil Gott role zpěváků ještě v několika dalších filmech. Kupříkladu v Komedii s klikou, Mučednících lásky nebo Ta naše písnička česká.

V dalším desetiletí si filmaři Karla začali nejlépe představovat v rolích, ve kterých ztvárnil sám sebe. Božský Kája se tak objevil ve filmech Parta hic nebo Romance za korunu. Úspěchu, který filmům tento zpěvák přinesl, si pak v 90. letech všimla i Věra Chytilová a obsadila jej opět do role „Karla Gotta“ v kontroverzní komedii Dědictví aneb Kurvahošigutntág, kde si zahrál po boku skvělé dvojice Bolka Polívky a Mirka Donutila.

Zvláštní kapitolu Karlových rolí pak tvoří postavy v pohádkách. Zpěvák byl velice oblíbený i mezi dětmi a tak není divu, že byl obsazován i do filmových pohádek. Nejzapamatovatelnější jeho pohádkovou postavou byl Lucifer a Bůh v Troškově pokračování filmu Z pekla štěstí.  V roce 2018 se pak na filmovém plátně objevil ještě v pohádce Když draka bolí hlava, kde ztvárnil roli vysloužilého krále.

Kromě těchto výraznějších rolí se Gott objevil ještě ve spoustě filmech v epizodních rolích. Celkově si zpěvák během svého života zahrál přes třicet filmových rolí. Přesto, že jeho herecká kariéra čítá takové množství filmů různých žánrů, přičemž byli diváky i kritikou často odmítány, Karel Gott se několikrát dokonce sám zmínil, že ho herectví velice láká, ale na svoji vysněnou filmovou roli stále čeká.