Nejhorší filmy roku 2021: Tyto tvorby se letos vůbec nepovedly – 2. díl

Nejhorší filmy roku 2021: Tyto tvorby se letos vůbec nepovedly – 2. díl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je jasné, že ne každý letošní film může být dobrý. Některé promarnily dobrý nápad, nějaký film zase nevyužil svůj potenciál a někdy prostě chybělo úplně všechno (ano, mám na myslí tvorby od „The Asylum“). Zde je tedy výběr toho nejhoršího z letošního roku.

3. Triassic Hunt

Top 3 patří jen a pouze Asylumu. The Asylum je jakýsi gejzír groteskních a bizarních béčkových filmů, a doslova všechny vypadají stejně: Špatní herci, hrozné efekty, chybějící děj a nehorázné nesmysly. Triassic Hunt není výjimkou.

2018 si  Asylum myslel, že využije oblíbenost filmu „Jurassic World“ a natočí vlastní verzi dinosauřího eposu. Najednou se zrodil „Triassic World“. Ano, dinosauři ve filmu jsou výhradně hnusně animovaní allosauři (i když musím uznat, že pro Asylum jsou možná dokonce až moc kvalitně udělané) a ano, herecké výkony se podobají dětskému představení na nějaké školce v Humpolci, ale i tak musím uznat: Zhlédnout tento pokus o film je docela zábava.

2. Aquarium of the Dead

Asylum už měl opravdu všechno. Žraloci v tornádu? Ano. Zabijácké anakondy? Žádný problém. Ano. Zoo plná zombie-zvířat? No, aby ne. Ale počkat. Zoo plná zombie-zvířat? To lze přeci ještě trochu rozvinout. A tak se stalo poprvé za historií mockbusterové firmy, kdy natočili mockbuster na vlastní mockbuster.

„Aquarium of the Dead“ funguje na stejném principu, jako Zoombies – zvířata v akváriu se jedné noci z nějakého důvodu stanou živými mrtvými, a terorizují chovatelé. To nám dopřeje poprvé za bohatou filmovou historií agresivního zabijáckého zombie-mrože, a to je skutečně (a doslova) jedinečná podívaná. A přitom se dá říct, že scénář není zase až tak špatný, bohužel nedokáže Asylum pracovat s efekty. „Vraždící hvězdice“ požírající ženu jsou evidentně na plášť přišité plastové figurky, a po krvi žíznivé ústřice nějak nejsou… extra strašidelné. Budete se smát? Ano. Bude to dávat smysl? Ne.

1. Ape vs. Monster

Letos se do kina dostal film, na který jsme všichni nedočkavě čekali: King Kong vs. Godzilla. Největší a nejznámější příšery se po skoro 50 letech znovu střetnou, aby se definitivně rozhodlo, kdo je opravdovým králem monstrů. Ale počkat! Co se to objevilo v obchodech v regálech s DVDčkami, těsně před premiérou gigantického blockbusteru? Správně, Asylum a jejich vůbec ne podobný výtvor „Ape vs. Monster“.

Nejdříve k positivnímu aspektu: Story ujde a „Monster“, jenž je vlastně jen přerostlý trnorep, není zase až tak špatně animovaný (to od Asylum známe horší tvory). Teď k negativním stránkám: Zbytek. „Ape“, tedy gigantická gorila, je nejspíše nejhnusnějším animovaným primátem všech dob. Pro herecké výkony by se mělo prosadit úplně nové slovo, žádné momentálně existující přídavné jméno nedokáže adekvátně popsat to, na co se zde musíme dívat. A konec filmu je antiklimatické absurdum. Takže pokud vás naštval váš partner, nebo pokud děti zlobí: Tento film je opravdu skvělým trestem.

 

Zdroj: