Nejlepší žraločí filmy všech dob

Nejlepší žraločí filmy všech dob
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kamera klesá po úroveň mořské hladiny a někteří už film přepínají. Mnoha lidem takový pohled dělá špatně. Komu to ale nevadí, doporučujeme tyto filmu o obrovských predátorech. V jakých filmech se nám objevují žraloci?

Čelisti – stará dobrá klasika

Obyvatele přímořského městečka Amity ohrožuje velký bílý žralok. Šéf místní policie Brodym musí dát dohromady tým, který se žraloka zbaví. Jenomže ten se nechce vzdát jen tak. Sám režisér Steven Spielberg přiznává, že film málem nedokončil a stál ho několik let života. Filmy se pyšní třemi Oscary.

Zdroj: Autor: Everett Collection / Shutterstock

Surfařka

Film podle skutečné události, takže pro všechny surfaře trošku náročný film. Talentovaná surfařka Bethany se střetne se žralokem, který jí ukousne část prkna i včetně ruky. Musí podstoupit operaci a zvykat si na život bez ruky. Myslí si, že je její život v koncích, ale Bethany se nevzdá. Díky umělé ruce začne znovu trénovat, chce se totiž postavit znovu na prkno. Celá rodina ji podporuje, i když o ni mají strach. Postupem času se Bethany vyšplhá na nejlepší příčky surfování. O hlavní roli se postará mladá AnnaSophia Robb.

Talentovaná surfařka Bethany se střetne se žralokem, který jí ukousne část prkna i včetně ruky. Musí podstoupit operaci a zvykat si na život bez ruky.

Mělčiny

Někomu stačí málo, jedna hlavní hrdinka, k tomu obří žralok a útes na rozbouřeném moři. Hlavní hrdinkou je blondýnka Blake Lively, která odjede surfovat na ne tolik známou pláž, o které jí povídala její maminka, také vášnivá surfařka. Na moři potká další dva surfaře, kteří se ale po chvilce rozhodnou jít domů, takže tam Nancy zůstane sama. Cítí ale, že všechno není v pořádku, má divný pocit. Čeká na poslední vlnu, když vtom ji napadne velký bílý žralok. Začíná boj o záchranu. Řetízkem si musí „zašít“ velkou krvácející ránu na stehnu. Přežije nebo ji mělčiny vtáhnou do svých hlubin?

47 metrů

V hlavních rolích se objevuje Mandy Moore a Claire Holt. Americký film je o dvou sestrách, které tráví dovolenou v Mexiku. Bohužel jsou uvězněné na dně oceánu v žraločí kleci. Člověk si řekne, že jsou v kleci, mají vyhráno, ale bohužel jim nezbývá moc kyslíku, vydrží zhruba tak na hodinu. A navíc okolo nich krouží bílý žralok, kterému se říká lidožravý. Dostanou se zpátky na souš?

Útes smrti

Skupinka přátel touží po velké zábavě. Cestují do Indonésie, když jejich loďka jde ke dnu a jejich jediná místa na přežití jsou malé útesy, které čouhají z moře. Dokážou přežít?

Zdroj: