Osada 2: Letos to na pohodu nevypadá, ale aspoň se pobavíte

Osada 2: Letos to na pohodu nevypadá, ale aspoň se pobavíte
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokračování seriálu Osada někteří považují za zbytečné, jiní za vítané. I když to asi není žádný zázrak, který by ještě dokázal překvapit, nabídne řadu vtipných momentů a umožní vám odpočinout si u vcelku zábavné podívané. Program na páteční večery máte jasný.

Tady bude pohoda, i kdyby nás to mělo stát život

Tak zní heslo druhé řady úspěšného komediálního seriálu Osada, který můžete sledovat od 1. září každý páteční večer na ČT1. Štáb v čele s režisérem Radkem Bajgarem se vrátil do malebného kraje Berounky a nižborských rybníků po dvou letech, aby nám v deseti nových dílech ukázal, jakým vývojem postavy za tu dobu prošly a co všechno se u nich změnilo. Na letní pohodičku to ale opravdu nevypadá…

Nová rodina Kociánových
Nová rodina Kociánových | Zdroj: Radek Bajgar / © Česká televize

„Skoro všichni zůstávají. Odstěhovali se jen obyvatelé jediné chaty, tedy Pavel Nový, Jana Švandová, Jaromír Dulava a Lucie Pernetová. Místo nich se objeví nová rodina – takoví ti typičtí, věčně naštvaní Češi,“ naznačil Radek Bajgar. „Velmi dobře je hrají Marek Daniel s Ivanou Uhlířovou. A mají dva dorostence v podání naprosto geniálních mladých herců Karolíny Knězů a Tomáše Daleckého. Oba jsou budoucími komediálními hvězdami.“

Tahle sezóna bude pro naše chataře asi pěkně výbušná

Zatímco v první sérii se příběhy jednotlivých rodin více prolínaly, v té druhé, která se zaměřuje hlavně na vztahy mezi osadníky, bude každému dílu kralovat osazenstvo jedné konkrétní chaty.

Južanovi jsou rádi, že už nemusejí před ostatními skrývat své bohatství. Radka (Eva Leinweberová) se naopak začne majetkem vychloubat, čímž si přízeň obyvatel Záhoří rozhodně nezíská. Těžkou zkouškou projde vztah žárlivého Milana Rubala (Radek Holub) a Heleny (Petra Nesvačilová), která je přesvědčená, že stojí za víc.

U Srovnalových bude také rušno, David (Martin Myšička) totiž nadále propadá fenoménu chataření a výchovu dvouleté Karolínky nechává na Ivaně (Pavla Beretová), které už dítě přerůstá přes hlavu. Dagmar Krausová (Jana Plodková) svou oblíbenou sklenku s vínem nepustí z ruky ani tentokrát, přesto si bude namlouvat, že má pití pod kontrolou.

Policista Franěk (Stanislav Majer) začne provozovat podezřelou poradnu a specializovat se na mladá děvčata. Zřejmě i v důsledku toho se spisovatelka Rybáková (Ivana Chýlková) zřekne psaní milostných románů ve prospěch kriminálních.

Osada mohla skončit 1. řadou, ale herci si natáčení užili

I když má druhá série Osady svoje mouchy a zřejmě nenadchne každého, jistě potěší ty, kteří si zamilovali první řadu. „Osada je milá, vtipná, oddechová, absurdní. Je to úsměvné zavátí odcházejícího léta a letní nálady,“ vystihla to dokonale Šárka Krausová, představitelka Jany Rybákové.

Igor Bareš ztvárňující Petra Južana dodává: „Druhá řada je ještě o cihlu šílenější než ta první. V Osadě není normálně realisticky uchopený žádný charakter. Všichni jsou svým způsobem vykloubení. A právě to z tohoto seriálu dělá žánrově výjimečnou věc.“

Když od pokračování Osady nebudete očekávat příliš intelektuální podívanou, ale jen něco, u čeho se odreagujete a občas i příjemně pobavíte, určitě nebudete zklamaní.

Zdroje článku: