Pod hladinou: Příběh policejního potápěče s panickým strachem z vody vylepšují Slapy a pohodová Šárka Krausová

Pod hladinou: Příběh policejního potápěče s panickým strachem z vody vylepšují Slapy a pohodová Šárka Krausová
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Osmidílný seriál, který už je nějakou dobu dostupný na Prima+, se objeví v podzimním vysílání TV Prima. Hlavní postavou je Matěj Hádek v roli policejního potápěče Jana Zacha, který se vrací do míst, kde začínal. Doufá, že tím zmizí jeho trauma z potápění.

To se ale nestane a svým mlčením jen ohrožuje činnost celého týmu. Hádek tentokrát nepůsobí moc sympaticky a seriál si doslova protrpí od první až do poslední epizody.

Voda není jeho jediným problémem. Když opouštěl Slapy, nechal za sebou i nedořešený vztah, a přestože už to není naivní mladík, má představu, že jeho odložená přítelkyně Alice na něj se zatajeným dechem čekala.

Seriál tak řeší nejen práci kriminálních potápěčů, ale především vztahy hlavního hrdiny ke spolupracovníkům a k přítelkyni, kterou hraje Sandra Nováková. Ta pracuje jako vyšetřovatelka a komisařka na krajském policejním ředitelství ve Zbraslavi.

Nováková a Krausová
Nováková a Krausová | Zdroj: FTV Prima

Jediným osvěžením seriálu je krásná krajina, kde filmaři natáčeli. Nad celé osazenstvo seriálu vyčnívá nejzajímavější postava René Krejčí, kterou skvěle zahrála Šárka Krausová (Vaculíková). René je praporčíkem, a přestože ani ona neměla moc snadný život, neopustil ji humor, vlídnost a víra, že všechno dobře dopadne. René je spolehlivá, stará se o obsluhu a řízení lodí. Už se smířila s tím, že mezi policejní potápěče ženy neberou, a tak se zaměřila na lodě, aby mohla sloužit na vodě. Bydlí na hausbótu a stará se o syna své sestry, která marně bojuje s alkoholismem.

Herecké osazenstvo doplňuje Marek Adamczyk jako Zdeněk Říha. Ten musí balancovat mezi přátelstvím ke kamarádovi a láskou k Alici. Týmu šéfuje Ota Vopěnka (Václav Vydra). Mladým a ambiciózním potápěčem se stal na chvíli i Filip Tomsa (Jakub Rydlo). Jako záchranářka vodní služby se po slapech prohání i Dita Krejčová (Jana Stryková).

Ve vysílání bude seriál od středy 30. srpna každý týden.

Volné pokračování seriálu Pod hladinou nese názve Na vlnách Jadranu

z natáčení v Chorvatsku
z natáčení v Chorvatsku | Zdroj: FTV Prima

Štábu byla Slapská přehrada malá, a tak se filmaři vydali natáčet volné pokračování do Chorvatska. Hlavní postavou je opět utrápený Matěj Hádek. Ten bude řešit problémy českých občanů na souši, ale zároveň se bude pokoušet uzavřít svou minulost.

Natáčelo se tu téměř stejně jako v Česku, všichni byli v pohodě. Já mám ale raději natáčení na jaře, na podzim a v zimě. Díky mému fototypu je léto trochu horší. Místní říkají, že to tu dlouho nezažili, ale poměrně dost tu pršelo,

popisuje natáčení Matěj Hádek a také poodhaluje, co ho na chorvatském pobřeží čeká.

Jan Zach utekl sám před sebou do Chorvatska, bude tu pomáhat místní policii s českými turisty. V práci je precizní a zásadový. Není mu zrovna dvacet, a přesto si nedokázal uspořádat svůj život, tak je lehce v depresi. Já sám tu potřebu utíkat nemám. Je to daleko lepší než dřív.

Kramár a Hádek
Kramár a Hádek | Zdroj: FTV Prima

Po boku Matěje Hádka bude stát slovenská herečka Natalia Germani (Princezna zakletá v čase) coby slovenská záchranářka Vesna. V seriálu nebude chybět ani jeho přítelkyně Alice (Sandra Nováková), vyšetřovatelka z krajského policejního ředitelství. Tu si sebou na natáčení vzal režisér seriálu Vojtěch Moravec.

Seriál bude opět nejdříve k vidění na Prima+, potom poputuje do běžného vysílání.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • Autorský text