Pavla Beretová je v Osadě chápající manželka ajťáka, který si i přejezd kaluže nebo chytání ryb musí ověřit na internetu

Pavla Beretová je v Osadě chápající manželka ajťáka, který si i přejezd kaluže nebo chytání ryb musí ověřit na internetu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Diváci si ji ovšem nesmazatelně vryli do paměti hláškou z filmu Okresní přebor – Poslední zápas Pepíka Hnátka, kde si zahrála bezprostřední Terezu, které nadbíhal místní veterinář. Od té doby je Pavla u diváků oblíbená, a to platí i o roli Ivany Srovnalové, která s manželem Davidem chataří v Osadě.

Ivana Srovnalová to nemá v manželství úplně snadné. Manžel David (Myšička) je ajťák a žije si tak trochu ve svém světě. Při setkání s realitou řeší svou bezradnost radami z internetu. Ivana ho vzala do lůna přírody právě proto, aby na chvíli ze svého virtuálního světa zavítal i do reality všedních dnů. Doufala, že právě pobyt na polosamotě v osadě Záhoří jejího manžela trochu rozptýlí, a on tak pochopí, že se dá žít i jinak.

David sice její nápad moc nechápal, ale pobyt v chatě daleko od civilizace pojal po svém. Podle návodu na internetu štípe dřevo, rozdělává oheň, učí se klást pasti a chodí chytat ryby. Rád se o své znalosti podělí s ostatními chataři. A k zděšení manželky tak našel způsob, jak se od svého virtuálního světa neodstřihnout ani v místě, kde „lišky dávají dobrou noc“.

Herečka Pavla Beretová si rozhodně na nedostatek práce stěžovat nemůže. Většinou hraje pohodové ženy, které se jen tak něčeho nezaleknou.

ze seriálu Osada
ze seriálu Osada | Zdroj: Tereza Suchánková / © Česká televize

Život Pavly Beretové

Ani ve svém životě to neměla úplně snadné, protože nebyla ani plnoletá, když jí zemřela milovaná maminka na rakovinu. Dospívající Pavla se tak na chvíli trochu ztratila, propadala ve škole a hledala zábavu jinde. I přesto se jí povedlo nakonec odmaturovat a dostat se na DAMU.

Jenže ji čekala další životní zkouška, když jí zemřela při autonehodě sestra. Nakonec přišla i o otce, který zemřel na infarkt. Z rodiny jí tak zůstal jen bratr žijící v Kanadě a starší sestra, která jí byla oporou.

První velká láska také nedopadla nejlépe. Na DAMU se sblížila s Patrikem Děrgelem, ale jejich vztah byl hodně bouřlivý a Děrgela jí nakonec přebrala spolužačka Markéta Frösslová (36), dnes již provdaná Děrgelová. Vztah údajně ztroskotal na tom, že Pavla se necítila na mateřství a ani dnes si ještě takové plány nedělá.

Místo role matky se jí líbí být samostatná a nezávislá. V seriálové Osadě by svého manžela mohla naučit celou řadu „chlapských“ prací, protože doma si ledacos dokáže udělat sama — kutilství patří spolu s cestováním k jejím vášním.

Na druhou stranu v sobě rozhodně nezapře ženu — ráda tančí a svou bouřlivou povahu dokázala zvládnout pomocí meditací, kterým se věnuje už několik let.

Zdroje článku: