Nová postava v seriálu ZOO: Fešáka Davida Gránského z marketingu vystřídá Martin Preiss

Nová postava v seriálu ZOO: Fešáka Davida Gránského z marketingu vystřídá Martin Preiss
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vypadá to, že několikaměsíční pauza, kterou David Gránský už před časem ohlásil, přinesla hereckou příležitost potomkovi dvou slavných herců, Martinu Preissovi. Seriálová ZOO tak přijde o místního lamače ženských srdcí, kterého asi Preiss nenahradí.

Na Alberta Poláka jsme si už všichni zvykli, a přestože je jeho role psaná spíše negativně, v celé řadě epizod dokázal mile překvapit. Jeho pauza od natáčení je však pochopitelná, protože si chce užít i rodinu. V seriálu zatím ještě jeho postava je a není známo, jakým způsobem se vytratí, ale vypadá to, že ještě přijde velké usmíření s Kristýnou.

Albert a Kristýna
Albert a Kristýna | Zdroj: FTV Prima

Martin Preiss má vytvořit postavu Martina Pivoňky, starého známého Adama Hrušky, se kterým byl v Afghánistánu. Na vojáka sice padesátník, který plnil roky stránky bulváru svými psychickými problémy, nevypadá, ale třeba klame tělem. Objeví se jako rána z čistého nebe a hned se v ZOO zakousne do svých tajných plánů.

Márty je člověk, který působil s Haďákem v Afghánistánu, byl to velitel jednotky a mají spolu docela pevné pouto. Díky nabídce Haďáka se dostane místo Alberta do marketingu, protože spolu chtějí chviličku pracovat a strávit nějaký čas. Tím se začne v ZOO etablovat a získávat kontakty,

popisuje svůj nástup do seriálu Martin Preiss.

Preiss už pár dnů točí a je s prací spokojený. V seriálech není žádným nováčkem, na rozdíl od filmů, kde se mu nedaří, seriály natáčí jeden za druhým. Zná se tak s celou řadou herců ze ZOO i s produkcí.

O své postavě toho moc neví, nerad by také něco prozradil, protože jak je známo, v tom „dějem nabitém seriálu“ jsou všichni strašně tajemní a nemohou zveřejnit prakticky ani to, co měli k snídani. Preiss ani neprozradil, zda bude pokračovat v roli záporné postavy po stopách Alberta, nebo zda bude dobrosrdečný „taťka“, který nahradí Adamovi chybějící rodiče.

Alice a Márty
Alice a Márty | Zdroj: FTV Prima

 Já bych ze své podstaty asi radši hrál ty hodný, ale děje se mi asi kvůli mému obličeji, že většinou hraju ty záporáky. Přiznávám ale, že se ti zlosynové hrají samozřejmě lépe. Lidi vás sice pak nemají na ulici rádi a říkají, že jste pěkná… Obecně jsou ale záporáci výživnější a pro herce lepší. Na druhou stranu je otázka, kam se tenhle Márty vyvine. Může to být tak i tak. Myslím, že částečně záleží i na divácké přízni, protože podle toho, jak diváci budou tu postavu vnímat, tak možná, že i scenáristé se k tomu nějak postaví,

vysvětluje Preiss.

Nejvíce se před kamerami bude potkávat se Sid a s Adamem. Ani jednoho z herců neznal a z počátku si vykali, ale vypadá to, že si i přes věkový rozdíl rozumí. Jako Pivoňka bude mít nová postava v ZOO nějaké zásadní zájmy, které možná ještě nejsou úplně jasné. Že by byla na obzoru nová love story? Třeba z Alice je bohatá vdova, Roklová také není v manželství zrovna spokojená, infocentrum je plné nezadaných dam... A samozřejmě — je tady Machyánová!

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text