Dnes v Ulici: Boj s Julií pokračuje. Luděk a Blanka ale prohrávají

Dnes v Ulici: Boj s Julií pokračuje. Luděk a Blanka ale prohrávají
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Blanka doufá, že příběh nešťastné klientky Renaty přiměje Kristýnu otevřít oči a uvědomit si, jaká Julie ve skutečnosti je. Záludná terapeutka má ale uspokojivou odpověď na vše a snadno dívku přesvědčí o své neomylnosti. Nakonec možná nezbude než vyzkoušet Luďkův nápad – hospitalizovat Kristýnu.

Luděk chce Kristýnu nechat hospitalizovat

Blanka stráví noc v posteli u dcery, aby na ni dohlédla po další náročné atace. Tentokrát Kristýna ani nechtěla odvézt do nemocnice ze strachu, že by jí vnucovali léky. Když se o tom dozví Luděk, z čirého zoufalství navrhne jediné zbývající řešení – nechat Kristýnu v průběhu dalšího záchvatu hospitalizovat. Blanka je zásadně proti. Dobře ví, že dcera by něco takového nepřipustila. Je dospělá, a kdyby se ji pokoušeli donutit násilím, přišli by o její důvěru úplně.

Julie tahá z lidí peníze, ale to dělají i Blanka a Luděk

Později se Blanka dozví hrozivý příběh Juliiny bývalé klientky Renaty a odvypráví ho Veronice. Renata se na Julii obrátila kvůli poporodní depresi. Do terapií vložila veškeré rodinné úspory, ale ani po roce na tom nebyla lépe. Její stav se dramaticky zhoršil a deprese ji dovedly až k myšlenkám na sebevraždu. Teprve to ji vyděsilo natolik, že se rozhodla nastoupit do léčebny. Ani dnes o tom ale nedokáže mluvit beze strachu, že se její problémy vrátí. Stala se z ní zlomená žena s rodinou bez peněz.

Až si tenhle příběh vyslechne Kristýna, snad konečně pochopí, co je Julie doopravdy zač. Že jen vydělává na neštěstí druhých, ale vůbec jim nepomáhá. Kristýna však svou milovanou terapeutku jako vždycky zarputile hájí. Jistěže si za své služby říká o peníze. Měla by snad pracovat zdarma? Blanka a Luděk mají co mluvit, jsou přece oba zubaři, kteří z pacientů tahají tisíce za pár nových plomb. Dívčina reakce oba rodiče zraní, zvlášť Blanku, která si začne připadat provinile. Ano, jsou možná úspěšní zubaři, kteří bohatnou díky zdravotním problémům svých pacientů, ale ty ceny si neurčují sami. Navíc nad sebou mají kontrolní orgán, zatímco Julie se nezodpovídá nikomu.

Julie Kristýniny pochybnosti lehce rozptýlí.
Julie Kristýniny pochybnosti lehce rozptýlí. | Zdroj: TV Nova

Terapeutka se ze všeho elegantně vymluví

Kristýna se pozastaví nad otázkou, odkud vlastně máma vzala kontakt na Renatu. Snadno jí dojde, že za tím vězí babička, která porušila pravidlo mlčenlivosti. Dívka si ji proto pozve na kobereček, kde jí oznámí, že je z jejího jednání upřímně zklamaná. Marie nechce vnučce rozmlouvat víru v Julii, zároveň jí ovšem poradí, aby se řídila osvědčeným pravidlem – důvěřuj, ale prověřuj.

Kristýně vrtá hlavou, co se od babičky i rodičů dozvěděla, proto se Julie na Renatin příběh zeptá. Terapeutka samozřejmě žádnou vlastní vinu nepřipustí. Zkrátka to celé vysvětlí tak, že Renata nebyla připravená podstoupit účinnou léčbu. Nebyla tak silná jako Kristýna, aby se dokázala vypořádat s problémy. Navíc dívce namluví, že Blanka s Luďkem tenhle příběh využili jako prostředníka k tomu, aby ji odradili od dalších terapií. Existuje vůbec ještě šance, že by se Kristýna z děsivého vlivu koučky vymanila?

Zdroj článku:
  • Autorský text