Specialisté: Prachař v roli Vondráčka asi nebude takový lidumil, jak předvádí

Specialisté: Prachař v roli Vondráčka asi nebude takový lidumil, jak předvádí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Plukovníka Pavla Vondráčka hraje David Prachař opravdu dobře. Přes usměvavou tvář a vybraný slovník je v jeho postavě přece jen něco temného. Nesvůj je z něj i major Strouhal, který mu jeho přátelský postoj moc nevěří, a tak jen trpělivě čeká až Vondráček odkryje karty, třeba i neúmyslně.

Major Strouhal (Martin Dejdar) je trochu zaskočený, když postupně naráží na indicie, že by kapitánka Koutná (Zuzana Kajnarová) a Vondráček mohli mít nějaký vztah z minulosti, který by mohl Kajnarovou svádět k tomu, aby byla pro Vondráčka zdrojem informací, které by měly zůstat na oddělení.

To se však v navrátivší kolegyně plete. Zuzana má sice pro bývalého šéfa slabost, ale je loajální a rozhodně není naivní. Když ji pozval Vondráček na večeři, nečekala, že se budou bavit o počasí nebo o starých časech. I když na ně došlo, nakonec byla připravená, že za nečekaným pozváním něco bude. Dříve, než mohlo dojít k trapné situaci, tak svého bývalého šéfa ujistila, že na oddělení je všechno v pořádku a její kolegové jsou stejně spolehlivý jako je ona. Jasně tak dala nadřízenému majora Strouhala na vědomí, že si nehodlá budovat kariéru tím, aby donášela na své kolegy.

Ale uvěří jí někdo, že chodí na soukromé večeře s Vondráčkem a neprobírá pracovní věci?

Zatím na to její šéf ani kolegové nemají čas. Po městě jezdí na kradených elektrokolech šílenec a polévá ženy kyselinou. Tak to alespoň z počátku působí a Kajnarová má teorii, že jde o nějakého zatrpklého muže, který se mstí za osobní neúspěch všem ženám. Major Strouhal se naopak drží staré osvědčené teorie, že za vším jsou vždy peníze.

Kajnarová zjišťuje, že frustrovaní muži se dokonce organizují na sociálních sítích, kde společně nadávají na opačné pohlaví. A je třeba se do jedné podezřelé skupiny dostat. Bez registrace to nejde, a protože Kovář rázně podobný experiment odmítá, dojde na nováčka. Matěj Karas (Marek Lambora) tak odkládá vzhled fešáka a stylizuje se do intelektuála s přesvědčením, že všechny ženy světa jsou zlo. Náhoda tomu chce, aby v podezřelé skupině narazil na podřízeného první ženy, která na následky polití kyselinou zemřela.

Účetní, který je frustrovaný tím, že má tři šéfky, které se k němu nechovají úplně podle jeho představ, však není člověkem, kterého hledají. Naopak je trochu oklikou přivede k opravdovému motivu. Nakonec měla pravdu Kajnarová i Strouhal. Pachatel řešil zradu partnerky, ale zároveň pro něj byly motivací i peníze.

Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek