Pondělní Ulice: Kristýna jedná a mluví pod vlivem Julie a Luděk chce jet do Kanady

Pondělní Ulice: Kristýna jedná a mluví pod vlivem Julie a Luděk chce jet do Kanady
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
U Blanky, Evžena a ostatně také u Peškových se o Julii nemluví jinak než jako o bláznivé ezoteričce. A to dříve byla Julie Blance dokonce sympatická. Když teď vidí, jak má Julie Kristýnu ve své moci, tak by ji nejraději roztrhla jako kus hadru. Naštěstí mají plán infiltrovat její skupinu milujících lidí, ale podaří se jim to? To Luděk kromě Kristýny řeší i Vandu. Ta si mu neustále stěžuje do telefonu, a tak chce za ní. 

Kristýna je jako vyměněná

Kdo by to byl řekl, že se Kristýniny úzkosti zvrhnou v nějakou sektu pod vedením Julie Papežové? Alespoň takhle o koučce teď smýšlejí Blanka s Evženem. Kristýna září štěstím, protože jí Julie nabídla práci asistentky, a to znamená, že se vymanila z vlivu svých rodičů. Alespoň částečně, protože to lze chápat tak, že Julie Kristýně přímo neplatí, nýbrž jí za její odvedenou práci poskytuje svoje moudra. A to Kristýně bohatě stačí. Čeká je týden na horách mezi milujícími lidmi. Ten jí určitě pomůže dát se dohromady. Kristýna však vůbec nechápe, že na to, aby byla životní koučkou pro jiné lidi, potřebuje finance. Vždyť potřebuje stát na vlastních nohách, a to zatím nedělá. Nestuduje výšku, ale dál bydlí u své mámy, která ji živí a šatí. Tak hlavně, že už ví, že touží po duchovní kariéře.

Jediným světlým místem na celé situaci kolem Julie Papežové je skutečnost, že se Blanka s Luďkem spolu dokážou bavit, a dokonce táhnout za jeden provaz. Ještě nedávno se na sebe nemohli ani podívat, ale zdá se, že má Vanda na Luďka blahodárný účinek.

Je možné, že bude muset Vanda prstýnek vrátit, až vyjde najevo pravda o dědictví.
Pokud se Luděk dozví pravdu, možná bude muset Vanda prstýnek vrátit. | Zdroj: TV Nova

Luděk už nechce dál čekat  hodlá do Kanady osobně zajet

Kdyby Jolana věděla, jaké trápení jí její dcera v dospělosti přinese, nejspíš by asi nechtěla, aby si ji vyhledala. Jenže stalo se. Ona tak teď společně s Marií lže do očí Luďkovi, který dosud nic netuší a z očí mu kouká smutek. Muž, který sjel každého na první dobrou teď teskní po ženě, kterou kdysi nazval nulou a nickou. To je obrat o třista šedesát stupňů, že? Na Vandinu nutnost odjet do Kanady sice kývl, ale nerad. Vše ale trvá příliš dlouho, a proto má pocit, že by svou účastí mohl věci popohnat.

To se mu ale Jolana s Marií snaží rozmluvit. Jak mu ale nenápadně vysvětlit, že ani v případě, že by do Kanady odjel, by se tam s Vandou nesetkal? Vanda dřepí v Rakousku, kde si vydělává na své dluhy. Ovšem ani průšvih takových rozměrů nesmyje její dětinskost. Pořád si jen stěžuje Luďkovi do telefonu a svými starostmi zatěžuje i Jolanu. Přitom v Rakousku je hlavně jen a pouze kvůli sobě a svému neuváženému jednání.

Vanda by se měla mít na pozoru. Jestli lež s Kanadou praskne, Luděk bude za vola nejen před ní, nýbrž před celou rodinou. A to by se pak i Vandě mohl rozplynout sen o domečku se zámožným chlapíkem. Kam by pak šla? K mámě?

Zdroj článku:
  • Autorský text