Kristýna Hrušínská z Ulice odbíhá z mateřské do divadla. Obojí si užívá

Kristýna Hrušínská z Ulice odbíhá z mateřské do divadla. Obojí si užívá
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V Ulici ji prakticky denně vídáme jako Vandu, zadluženou až po uši. Herečka Kristýna Hrušínská je ale už pár měsíců na mateřské dovolené s druhým synkem Jakubem a nemůže si to vynachválit, ačkoli je občas docela unavená. Zároveň zvládá vystupovat v divadle.

Kristýna Hrušínská si mateřskou vychutnává

Vanda momentálně prožívá v Ulici perné chvíle. Poté, co prohrála veškeré peníze a zadlužila se lichváři, musí čelit děsivým následkům. Luďkovi se odmítá přiznat ze strachu, že by ji opustil ještě před svatbou, a raději hledá pomoc u mámy, která jí zařídí dobře placenou, avšak nepříliš atraktivní práci v Rakousku. Jak Vanda vysvětlí Luďkovi, že musí odjet? To už je starost, kterou naštěstí nemusí řešit její představitelka Kristýna Hrušínská. Ta je právě na mateřské dovolené se svým druhým synkem a náramně si ji užívá, jak prozradila v rozhovoru s reportérkou Denisou Smejkalovou pro pořad TV Nova.

„Je to změna, ale každý, kdo má dvě děti nebo alespoň jedno, ví, že je to prostě hezké,“ řekla usměvavá herečka, jíž dvojnásobné mateřství očividně svědčí navzdory některým méně příjemným drobnostem. „Člověk se nevyspí, ale ví, že je to jenom na chvilku.“

První Vánoce ve čtyřech sice malý Jakoubek – naštěstí – prospal, ale rodina si je přesto krásně užila a vlastně se o to víc mohla věnovat staršímu Vojtíškovi. Kristýně navíc přijela na návštěvu sestra z Ameriky s vlastním tříletým synem, jenž si tak s Vojtou mohl pořádně vyhrát. Sám Vojta je pro Jakuba dle máminých slov skvělým starším bráškou. „Báli jsme se, jestli nebude žárlit, když Kubovi věnujeme tolik pozornosti, ale vůbec. Naopak za ním pořád chodí. Ve školce se naučil nějakou ukolébavku, tak mu pořád zpívá.“

V reálu prožívá šťastné období, v Ulici už tolik ne.
V reálu prožívá šťastné období, v Ulici už tolik ne. | Zdroj: TV Nova

Pohodová máma zvládá rodinu i práci v divadle

Herečka bere druhé mateřství klidněji a s větší pohodou než v případě prvního. Když už máma ví, co od toho všeho čekat, není tak vystrašená a úzkostlivá. Částečně se také vrátila do práce. Skloubit běhání od dětí k manželovi, a ještě na jeviště zvládá i díky tomu, že jí Matěj Balcar hodně pomáhá. Často si bere na starost staršího synka Vojtu a zabavuje ho dobrodružnými výpravami, např. ho bere na lyže.

Divadlo Kristýna Hrušínská vnímá jako možnost se odreagovat, svůj vlastní ostrůvek, který sice znamená práci, ale zároveň jí umožňuje nic jiného neřešit.

V Divadle Na Jezerce můžete herečku aktuálně vídat např. ve hře Občan první jakosti, kterou napsal a režíroval právě její manžel Matěj Balcar. Řízná komedie vypráví o tom, do jakých krajností až může zajít lidská blbost. Účinkuje zde nejen Kristýna Hrušínská, ale také její rodiče, Miluše Šplechtová a Jan Hrušínský.

Dalším představením, které byste si neměli nechat ujít, je Pánský klub, komedie o eroticky závislých mužích, v níž Kristýna hraje nepříliš zkušenou terapeutku. Hra je vlastně předlohou stejnojmenného filmu, k němuž v rámci propagace nafotila Kristýna Hrušínská žhavé fotky pro Playboy.

Zdroje článku: