Velký kvíz z Ulice: Zkraťte si čekání na další díl a ověřte si své znalosti o rodině Nyklových

Velký kvíz z Ulice: Zkraťte si čekání na další díl a ověřte si své znalosti o rodině Nyklových
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Ulice se vysílá už dlouhých 18 let. Stejně dlouho je v Ulici i rodina Nyklových. Jak dobře je znáte? Pojďte si s námi vyzkoušet, co všechno si ze seriálu pamatujete. Připomeňte si také věci, které jste možná už zapomněli.

Příběh rodiny Nyklových začíná u manželů Stanislava (Bronislav Poloczek) a Vilmy (Jaroslava Obermaierová) a jejich syna Lumíra. Na začátku seriálu jsou manželé Nyklovi majiteli večerky v Ulici. Podnikání je jejich stálým společníkem po celou dobu seriálu. Postupně se však jejich podnikání rozšíří nejprve o pekařství, poté i o bufet.

Rodinu Nyklových provázejí radosti i trápení, která jsou běžnou součástí života každé rodiny. Rodina Nyklových naráží na mnohem větší výzvy, a to především kvůli Lumírově angažmá v politice. Do rodiny patří také Světlana Nyklová, ztvárněná Terezou Bebarovou, která dlouhou dobu stojí po boku Lumíra. Mají také spolu syna.

Rodina Nyklových prožívá v seriálu mnoho intrik a sporů o pověst a obchod. Do rodiny se postupně přidává Vendula, dcera Lumíra Nykla, o které Lumír neměl ani tušení. Scenáristé vytvořili velmi smutný příběh, když nechali seriálovou Světlanu zemřít. Její smrt způsobila prasklá cévka v mozku, a rodina se tak musela vypořádat s obrovskou ztrátou.

Dopřejte si chvilku oddechu, zapojte se do našeho kvízu a ověřte si, jak dobře rodinu Nyklových znáte.

Odpověděli jste na některé otázky špatně? Nesmutněte, alespoň jste si připomněli zajímavosti ze seriálu, osvěžili si znalosti a dozvěděli se něco nového o svých oblíbených hercích.

Zdroje článku:
  • CHŘIBKOVÁ, Ivana. My z Ulice. Praha: Ikar, 2020. ISBN 978-80-249-4296-4.,
  • Autorský text