Dnes v Ulici: Nešťastná rodina neví, jak vysvobodit Kristýnu ze spárů Julie

Dnes v Ulici: Nešťastná rodina neví, jak vysvobodit Kristýnu ze spárů Julie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
S každým dalším dnem je Kristýna víc a víc závislá na terapeutce, k níž vzhlíží a kterou pokládá za neomylnou. Vidí to Blanka, Luděk i Evžen. Neuniklo to ani Vlastovi a Amálce. Nikdo z nich ale bohužel nemůže nic dělat, protože kdyby Kristýnu začali od terapií odrazovat, jen by se zatvrdila.

Blanka má pocit, že jí Julie krade dceru. A úspěšně

Blanka se snaží Kristýnu ujistit o své podpoře. To se ale moc nepodaří, když dcera požádá o peníze pro Julii a máma jí je odmítne dát. Podle ní by Kristýna měla spíš brát léky. Tímhle přístupem se však Papežová nemíní nechat odradit. Chytře nabídne Kristýně práci asistentky, čímž ji samozřejmě nadchne. Navíc ji ubezpečí, že má cit, vnímavost, empatii, zkrátka všechny potřebné vlastnosti pro tak záslužnou funkci.

Luděk požádá Kristýnu, aby začala znovu chodit k psychologovi, za něhož je ochoten sám zaplatit. Dívka se podivně uculuje a nezapomene před tátou, mámou i Evženem poukázat na to, že její panické ataky je vlastně pomohly sblížit. Zároveň ale nekompromisně odvětí, že na sezení u psychologa nebude mít čas kvůli nové práci pro Julii. Tím všechny tři nepříjemně překvapí.

Když Kristýna odejde k sobě do pokoje, Blanka, Luděk a Evžen si dovolí dát průchod emocím. Jsou zoufalí z toho, jaký má Julie na Kristýnu vliv. Společně bědují a radí se, co by měli udělat, aby dceru získali zpátky a dokázali jí, že Papežová je jenom protřelá manipulátorka. Luděk věří, že i tahle povedená terapeutka musí mít slabé místo – jenom ho najít.

Kaštana v podstatě mrzí, že mu v laboratoři nic nenašli.
Kaštana v podstatě mrzí, že mu v laboratoři nic nenašli. | Zdroj: TV Nova

Amálka se kvůli chobotu nachladí, zatímco Kaštan je zdravý

Amálka se do nového dne probudí nastydlá – a tím pádem i nevrlá. Z nepříjemné rýmy hned obviní zkušební chobot, který při vdechování neohřívá vzduch. Kaštan stále žije v domnění, že spánkovou apnoí trpí Vlastimil, a tak ho v hospodě ujišťuje, že zakoupený přístroj už bude podstatně kvalitnější. Sám je přitom skoro zklamaný, že mu ve spánkové laboratoři žádnou apnoi neobjevili. Teď má strach, že vlastně neví, co mu je a co ho v budoucnu čeká.

K Peškovým také zavítá Kristýna a pokusí se Amálku zlanařit na týdenní pobyt organizovaný Julií. Zřejmě si zkouší, jak zvládne obstát v roli asistentky. Pro Amálku ale takové semináře nejsou. Kristýně řekne, že si na to přijde stará, ale spíš prostě neví, jak se šetrně vymluvit. Ve skutečnosti si stejně jako Vlasta myslí, že je to celé nesmysl a že chudák Kristýna je z Papežové úplně zblblá.

Zdroj článku:
  • Autorský text