Kaštan z Ulice režíruje muzikály a s manželkou doma popíjí slivovici

Kaštan z Ulice režíruje muzikály a s manželkou doma popíjí slivovici
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Antonína Procházku zná každý věrný fanoušek Ulice jako všetečného hypochondra Kaštana, který si tak trochu adoptoval rodinu Klímových a pasoval se do role jejich dědečka. Michal si ho oblíbil a Vítek s Ivou už jej také přijali za svého. V době finančních problémů Kaštan navíc ochotně nabídne pomoc.

Režíruje komedie plné herců ze seriálu Ulice

Když ho Michal požádá o brigádu, aby pomohl rodině, jíž krachuje stavební firma, Kaštan neváhá a vezme chlapce do služby. Dokonce řekne Ivě, že kdyby bylo nejhůř, pomůže i nad rámec brigády. I když má někde daleko vlastní dceru, Klímovi jsou pro něj jako rodina.

Jeho představitel Antonín Procházka má z prvního manželství s herečkou Zorou Kostkovou syna, který se také jmenuje Antonín a zahrál si v televizním filmu Je to jináč z roku 1999 a v komedii Prvok, Šampón, Tečka a Karel z roku 2021. Pak má Antonín Procházka ještě dceru Viktorii se svou současnou manželkou, herečkou Štěpánkou Křesťanovou, s níž se oženil v roce 2005.

Sám je nejen hercem, ale též autorem divadelních her a dvorním režisérem Hudebního divadla v Karlíně, kde režíroval např. muzikály The Bodyguard, Slunce, seno, jahody, Sestra v akci a The Addams Family. Působí rovněž v Divadle Metro, kde to vypadá, jako by ke spolupráci přizval snad všechny hvězdy z Ulice. Režíroval kupříkladu tamní představení Miluji tě, tak se měj s Ljubou Krbovou a Adrianem Jastrabanem v hlavních rolích, dále třeba bláznivé komedie Dva nahatý chlapiMartinou Randovou a Nohy vzhůru! s Jiřím Štréblem.

V komedii Osm eur na hodinu, kterou také režíroval, zároveň i hraje. „Mockrát jsem sám sebe režíroval a vždycky je to hrůza pro kolegy, protože s nimi si říkám ten text, který jsem většinou napsal,“ připustil Antonín Procházka. Vysvětlil, že když pak herci na jevišti mluví a on se na ně dívá, mívá jako autor tendence přeříkávat všechno nenápadně spolu s nimi.

S Adrianem Jastrabanem a Ljubou Krbovou, TK k znovuotevření Divadla Metro
S Adrianem Jastrabanem a Ljubou Krbovou, TK k znovuotevření Divadla Metro. | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Kraus ho nazval „životním šprtem“

„On je takovej pracant, že by ho člověk až zabil, protože dostane mindrák z toho, jak se sám fláká, když se dívá, co všechno je Tonda schopnej vyprodukovat,“ řekl ve své show moderátor Jan Kraus. „Ještě je odjakživa klidnej, bezelstnej.“

Antonín Procházka potvrzuje, že ho práce na muzikálech a komediích nesmírně baví. Vedle psaní je vlastně zároveň jeho jediným koníčkem. Dlouho teď nic nepsal, protože mu režírování zabírá prakticky veškerý čas. Během koronaviru se v divadle shromažďovaly různé resty a k tomu věci, které byly naplánované na později. Proto teď Antonín Procházka režíruje jednu věc za druhou. Pan Kraus ho s nadsázkou označí za „šprta života“, jenž pracuje řádně, spolehlivě a úspěšně. K tomu ještě spořádaně žije a s manželkou má doma jistě harmonický vztah. Snad aby moderátora úplně nezklamal, prohlásil svérázný Kaštan z Ulice, že se ženou trošku chlastají víno a slivovici.

Zdroje článku: