Bedřich je pryč, ale Adrian Jastraban s Aničkou z Ulice stále řádí v divadle

Bedřich je pryč, ale Adrian Jastraban s Aničkou z Ulice stále řádí v divadle
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bedřich se odstěhoval do Opavy, píšeme mu: nepřítomen. Možná by vás ale zajímalo, čemu se teď věnuje jeho představitel Adrian Jastraban. Kromě toho, že exceluje na divadle po boku Aničky z Ulice, také hraje ve filmu Muž, který stál v cestě a v novém seriálu Zlatá labuť. A to není vše.

Bedřichův konec v Ulici všechny překvapil

Loni, těsně před letní pauzou, Bedřich Liška šokoval celou rodinu i přátele rozhodnutím odstěhovat se do Opavy za dcerou Ladou. Po rozchodu s přítelkyní Alicí a překonání rakoviny usoudil, že potřebuje nový start. V červnu minulého roku tak internet zasypaly zprávy o tom, že se Adrian Jastraban po sedmnácti letech rozhodl opustit Ulici. Točit ji přestal už v květnu.

Čas od času se o Bedřichovi nějaká postava zmíní, v nejnovějších dílech se tak stane např. při oslavě narozenin Justine van Ruyter. Anička jí řekne, jak se Béda má a že tu a tam přijede na návštěvu, ačkoli samotní diváci toho nejsou svědky.

Bédovo loučení s Ulicí. Zdroj: TV Nova

Anička a Béda společně na jevišti

Nás teď každopádně zajímá, čemu se aktuálně věnuje Adrian Jastraban. Už 23. března 2022, přesně v den jeho narozenin, měla v Divadle Metro premiéru brilantní komedie z divadelního prostředí s krásným názvem Miluji tě, tak se měj. V ní společně s Ljubou Krbovou alias Aničkou z Ulice prožívá na jevišti platonickou lásku. Všechny postavy vlastně hrají pouze tito dva herci, kteří se znají léta, ale až dosud se na jevišti nepotkali.

Hlavní hrdina Richard je herec a režisér, ale také bohém se zálibou v alkoholu. Herecké partnerky před ním prchají, a tak mu nezbývá než hledat pomoc u své dávné kolegyně a platonické lásky Lies. „Je to o lásce, o herectví, o životě,“ líčí s nadšením Ljuba. „Je to setkání dvou herců, kteří spolu dvacet let hráli divadlo. Ona do něj byla platonicky zamilovaná.“ A Adrian vzápětí dodává: „Divák zjistí, že to zas tak platonický nebylo.“ Pokud jste tuhle komedii plnou humoru, sentimentu a úžasných hereckých výkonů ještě neviděli, neváhejte a napravte to.

TK k znovuotevření Divadla Metro. Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Další nové role Adriana Jastrabana: historické drama i seriály

V červnu 2022 začal Adrian Jastraban pracovat na filmu Muž, který stál v cestě režiséra Petra Nikolaeva, v němž hraje Gustáva Husáka. Filmové drama s Tomášem Töpferem v hlavní roli politika Františka Kriegla zachycuje události 21. srpna 1968 a bude mít premiéru v roce 2023.

Adrian Jastraban však nezahálí ani v případě seriálového hraní. Objeví se např. coby Vilém Maurer v novém historickém seriálu Zlatá labuť, jehož děj se odehrává za první republiky v obchodním domě a který začne TV Nova vysílat od 2. února 2023. Už 26. ledna bude první díl k dispozici na Voyo.

Dalším novým seriálem, který letos přijde na řadu, je kriminální drama Matematika zločinu. Tuto třídílnou minisérii začal Peter Bebjak natáčet právě pro videoplatformu Voyo. Adrian Jastraban zastane jednu z vedlejších úloh. V hlavních rolích účinkují např. Jan Nedbal, Zuzana Bydžovská, Kristýna Boková či Jiří Bartoška ad.