Zlatý věk Netflixu: The 50 Best Movies na leden / VIII. část

Zlatý věk Netflixu: The 50 Best Movies na leden / VIII. část
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dvě zbloudilé duše v sobě najdou oporu. Nakonec je z toho velká a pravdivá romance. V Polsku to pořádně roztočí parta mladých lidí a kdesi uprostřed bažin prožije zvědavá ošetřovatelka setkání s peklem.

Terapie láskou

  • USA, 2012, romantický film, hodnocení 73 %

Oscarem a Zlatým lvem oceněná Jeniffer Lawrance byla pro tento film vlastně jen nouzovým řešením, když Anne Hathaway od projektu odstoupila. Film získal kromě jejího ocenění ještě dalších 7 nominací na Oscara a řadu dalších ocenění.

Pat (B. Cooper) je odhodlaný ve svém životě udělat změny, zlepšit se a zapracovat na sobě. Má podporu rodičů. Mladý muž doufá, že se s trochou snahy budou věci vyvíjet v jeho prospěch a dokáže znovu vzbudit zájem své manželky Nikki (Brea Bee). Nikki je však odsunutá na druhou kolej, když Pat potká Tiffani. Ta je úplně jiná než jeho žena. Je nevyzpytatelná a záhadná a má ještě více problémů než sám Pat. Oba ztroskotanci uzavřou dohodu. Tiffani slíbí Patovi pomoc při dobývání Nikki a on jí na oplátku vyřeší problém s hledáním partnera do taneční soutěže. Když zjistí, že je jim spolu dobře, vše ostatní jde stranou.

Všichni moji přátelé jsou mrtví

  • Polsko, 2020, hodnocení 65 %

Debutující polský režisér Jan Belcl přichází se silvestrovskou jednohubkou, která představí dva detektivy, kteří vejdou do domu plného mrtvol a hned se spouští sled událostí, který vedl k tomuto tragickému konci.

Vše začíná jako hodně divoká párty, kde alkohol teče proudem a ve vzduchu to jiskří. Všichni mají chuť si poslední noc v roce užít. Jenže kromě plánovaného sexu se spustí řetězec událostí, který vyústí v nechtěná úmrtí, falešná obvinění a dost brutální masakr. Divoká silvestrovská jízda se prostě trochu zvrtla a překvapivě se budete bavit.

Klíč

  • USA / Německo, 2005, hodnocení 69 %

Krásná Kate Hudson se představí v roli pečovatelky Caroline, která chce odčinit nepřítomnost při posledních okamžicích života svého otce. Dala se na dráhu ošetřovatelky, aby mohla být užitečná. V domově důchodců se jí nelíbí přístup ostatních ošetřovatelů ke starým a nemocným lidem. Proto se rozhodne přijmout nabídku práce domácí ošetřovatelky ve velkém domě stojícím uprostřed bažin.

V domě žije ochrnutý stařec a jeho manželka. Rozlehlé sídlo má ponurou a tísnivou atmosféru. Caroline dostane univerzální klíč, který otvírá všechny dveře. Má tedy volnost pohybu. Jen jedny dveře nesmí nikdy otevřít. Co se stane, když podlehne pokušení a otevře tajemný pokoj?

Zdroj: