Jak žije Adrian Jastraban, když už nemusí po 17 letech dělat Bedřicha

Jak žije Adrian Jastraban, když už nemusí po 17 letech dělat Bedřicha
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hrál v desítkách filmů a vytvořil i velice uznávané dramatické role. Pro diváky však bude ještě řadu let Bedřichem z Ulice, přestože se nedávno po 17 letech s Ulicí rozloučil. Nebude mu Bedřich chybět?

Adrian Jastraban je velice oblíbený u žen. Přestože není typický krasavec, jeho role Bedřicha, který byl občas nejistý, občas chyboval a ukázal i svou zranitelnou tvář, mu zajistila velkou oblibu. Herec o sobě tvrdí, že rozhodně není žádný milovník, ale tím, že jako Bedřich ukázal, že je v něm hodně nejistoty, tak to přitahuje určitou skupinu žen s „mateřským syndromem“.

Ty by ho chtěly chránit a opečovávat. Adrian s úsměvem dodal, že ho mají rády ženy možná proto, že ho neznají.

Sedmnáct let je dlouhá doba a jako Bedřich si herec prošel snad každou životní situací. Několikrát se jeho postavě také trochu změnily životní priority a občas už ani nevěděl, jaký vlastně Bedřich je. O odchodu uvažoval asi čtyři roky, protože s produkcí i s kolegy mají domluveno, že se odchody ze seriálu plánují velice dlouho dopředu, aby se mohl vymyslet věrohodný děj, jak postava odejde a jak budou další postavy pokračovat bez ní.

Popularitu samozřejmě vnímal jako příjemnou věc, ale poznal, že má také stinné stránky a třeba uprostřed intimní večeře s manželkou vysvětlovat zvědavým divákům Ulice, jestli se dá Bedřich zase s Aničko dohromady. To moc příjemné nebylo. Zavzpomínal také na návštěvu nemocnice, když měl bolavá záda a sotva mohl chodit.

Bylo to v době, když měl v Ulici milenku. Vzal si čepici do čela, aby ho nikdo nepoznal. Na jedné z chodeb však potkal dámu, kterou neošálil. Přišla k němu, ohnula se, aby mu viděla obličej pod čepicí a vmetla mu do tváře: „To máte za to, že máte milenku!“

Adrian už jistě ví, že se do Ulice nevrátí.

Herec se chce věnovat dalším projektům, hlavně vážnějšího charakteru. Po komedii Účastníci zájezdu čelil ještě několik let posměškům kvůli homosexualitě své postavy a také mu chodily milostné dopisy.

Z dramatických rolí se mu líbila role Dubčeka v stejnojmenném filmu. Stejnou postavu si zahrál i ve filmu Havel. V podcastu Blízká setkání prozradil, že ztvární další výraznou postavu československých dějin – Gustava Husáka.

Záběr ze seriálu, zdroj: TV Nova

O soukromém životě Adrian moc nemluví, ale má mladou manželku a dvě malé dcery. Jak říká, na otcovství si počkal a hezky si ho užívá. Jako jeden z mála herců pocházejících ze Slovenska, se naučil jazyk tak dobře, že by nikdo neřekl, že ještě na JAMU skládal zkoušky ve slovenštině. Česky se naučil postupně, především na divadle.

Po škole, během které došlo k rozdělení Československa, se rozhodl zůstat v Česku. Rodině věnuje všechen volný čas a plánuje, že starší dceru naučí snowboard, aby si spolu mohli zajezdit. Na sportovní koníčky už moc není, ale prý rád pije víno a chystá se, že opráší bicí, na které se kdysi naučil hrát. Od matky dostal elektrickou kytaru, a tak se učí hrát a plní si svůj sen z mládí.

Zdroj článku: