Připravované seriálové novinky českých tvůrců

Připravované seriálové novinky českých tvůrců
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Česká streamovací služba je určena především divákům, kteří mají rádi české seriály různých žánrů a v češtině. Právě to je výhodou, kterou nenabízí jiná streamovací televize, kde je českého dabingu stále málo.

Extraktoři – šestidílný špionážní thriller z prostření civilní rozvědky

Čerstvě vytvořený tým české zpravodajské služby má za úkol pomáhat Čechům, kteří se v zahraničí ocitli v nouzi. Potřebují k tomu nejen špičkový výcvik a fyzickou kondici, ale i jazykové znalosti, kulturní a politický přehled, bystrý úsudek, schopnost rychle se rozhodovat.

Asi není překvapením, že pro roli člena takového týmu zvolil režisér a producenti herce Jakuba Štáfka. Jakub je nejen ve výborné fyzické kondici, ale je i fanoušek střelných zbraní a bojových sportů. Na projekt se s odbornými poradci začíná připravovat už teď. Natáčet se bude z velké části i v zahraničí. Diváci Voyo se na minisérii mohou těšit v roce 2023.

Hojer – minisérie mapující případy legendy československé kriminalistiky Jiřího Markoviče

Plukovník Jiří Markovič je slavný kriminalista, který trávil u policie 36 let, z toho 13 let šéfoval pražské „mordpartě“. Pod jeho vedením mělo pražské 1. oddělení 6 let po sobě 100% objasněnost vražd. Plukovník Markovič vypracoval vysoce účinnou metodu práce s pachateli.

Snažil se s nimi navázat blízký vztah založený na přímém a férovém jednání bez jakéhokoliv náznaku nadřazenosti. To mu umožnilo získat od nich informace potřebné ke zdárnému uzavření případu. Slavný kriminalista se podílí na scénářích minisérie, která vychází z oficiálních spisů a jeho vlastních vzpomínek.

Praha na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let byla nevlídná a ošuntělá. Šedé davy stojící v šedých frontách před poloprázdnými obchody, barevné plakáty připomínající slavné výročí na zdech oprýskaných domů. V nočních ulicích se objevil nový, děsivý fenomén – mladí sexuální násilníci se sadistickými sklony.

A právě těm byl na stopě po dobu své dlouhé kariéry Jiří Markovič. Minisérie bude mapovat zločiny, dopadení a usvědčení těch nejděsivějších vrahů normalizačního Československa, a především pak zvláštní „přátelství“ mezi Jiřím Markovičem a Ladislavem Hojerem.

„Svěřoval se mi s věcmi, se kterými se nesvěřoval nikomu, ani svému obhájci,“ uvedl později Markovič. „Láďa brzy ztratil oba rodiče, proto se na mě dost upnul. Je to paradox, ale nikdo se nikdy o něj tak nezajímal, nikdo si s ním nikdy tak dlouho nepovídal – až já! Když jsme se vraceli z rekonstrukce na Slovensku, položil mi on, obviněný, v autě hlavu na rameno a usnul. Jeho advokát to sledoval s úžasem, něco takového prý ještě nezažil!“

Gumy – desetidílný komediální seriál s Richardem Krajčem a Davidem Švehlíkem

Představí se v rolích svérázných automechaniků, kteří mají malou autodílnu a velké sny, na které jim pochopitelně scházejí peníze. Gumy budou plné absurdního, černého, ale i poetického humoru. A poprvé se před kamerou potkají právě Richard Krajčo a David Švehlík, kterým byly Gumy napsány „na tělo“. Téměř dvacet let spolu totiž vystupují na divadelních prknech, společný film nebo seriál jim zatím nikdo nenabídl.

Iveta 2 - Pokračování minisérie Iveta představí zpěvačku na vrcholu kariéry

V té době její sólová alba vycházejí v obrovských nákladech, vyhrává ankety popularity, dostává hlavní role ve filmu i muzikálech a konečně má vztah s mužem, kterého všichni obdivují. Ovšem stále jí chybí to, po čem touží ze všeho nejvíc: rodina, dítě a ničím nepodmíněná láska... Anna Fialová se vrací jako Iveta Bartošová ve zlomovém období devadesátých let.

Zdroj článku:
  • presskit TV Nova