Příběh sexuálního predátora v nové minisérii Guru

Příběh sexuálního predátora v nové minisérii Guru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po minisérii Případ Roubal přichází další zajímavý třídílný projekt, tentokrát s Vojtěchem Kotkem a Annou Fialovou. Právě Kotka si vybral režisér Biser Arichtev pro ztvárnění kontroverzní postavy, která je inspirovaná skutečným příběhem. Voyo tak sází na velice atraktivní námět.

Vojtěch Kotek původně váhal, zda má roli přijmout, protože podle jeho představ se úplně na ztvárnění mediálně známého chlípníka, který zneužil celou řadu žen v jejich složitém životním období, vůbec nehodí. Nakonec ale roli přijal a už 14. ledna můžete posoudit, jak se s ní vypořádal. Kromě Vojty Kotka a Anny Fialové si v sérii zahraje například Zuzana Stivínová, Martin Myšička, Kristýna Podzimková, Michal Isteník, Adéla Petřeková, Lukáš Melnik a Alžběta Malá.

Anna Fialová a Vojta Kotek za sebou mají psychicky náročné natáčení. Pro Vojtěcha Kotka to je úplně první záporná role.

Inspirací pro vytvoření postavy se stal tzv. guru Jára, civilním jménem Jaroslav Dobeš, který se vydával za mistra tantry a byl stíhaný za znásilňování žen, kterým sliboval duchovní oporu a pomoc s řešením problémů. Sexem měl údajně své klientky osvobozovat od problémů, které měly z předchozích nevydařených vztahů.

Podrobnější informace o minisérii najdete přímo na Voyo stránkách

Na případ podivného duchovního vůdce upozornili novináři. Policie vykutáleného podvodníka sledovala už od roku 2007 pro podezření z pohlavního zneužívání. Stejně tak byla pod dohledem jeho spolupracovnice, která mu dohazovala klientelu. Když Járovi začala hořet půda pod nohama, utekl i se spolupracovnicí na Filipíny. U nás byl v nepřítomnosti odsouzený nepravomocně na 10 let a po odvolání vrchní soud trest za prokázané znásilnění šesti žen, které byly ochotny svědčit u soudu, snížil na 7,5 roku.

Není to poprvé, co se jeho příběh objevil. Guru Járu už si zahrál Vladimír Polívka v jedné epizodě seriálu Život a doba soudce A. K. z roku 2017.

Zdroje článku: