Vladimír Polívka: V jakých rolích se objevil syn slavných hereckých rodičů? A jak jeho život vypadá dnes?

Vladimír Polívka: V jakých rolích se objevil syn slavných hereckých rodičů? A jak jeho život vypadá dnes?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vladimír Polívka je synem známého českého herce Boleslava Polívky a francouzské herečky Chantal Poullain. Do vínku mu tedy bylo dáno pořádné herecké nadání, které dokázal skvěle využít. Podívejte se tedy, v jakých rolích se objevil a jak vypadá jeho život.

Začátky a první role

Vladimír je stále známějším filmovým a divadelním hercem a také moderátorem, který po svých rodičích rozhodně nějaký ten talent zdědil. Právě oni ho k herectví nasměrovali. Často například navštěvoval představení v divadle svého otce v Brně, kde bydleli. Sám se však pro obor rozhodl až později. Nejdříve se závodně věnoval snowboardingu a zajímal se o výtvarnou tvorbu. V Kanadě studoval angličtinu a poté se rozhodl pro studium na DAMU na katedře alternativního a loutkového herectví.

První role po dokončení studií přicházely poměrně rychle. Na počátku kariéry si zahrál v epizodě Kriminálky Anděl (2012), ve filmu Poupata (2011) nebo Occamova břitva (2012). První hlavní roli si zahrál v dramatu Místa (2014). Následovala pohádka Řachanda (2016), ve které si zahrál společně se svým otcem, Strašidla (2016) nebo seriál První republika (2018).

S otcem měli v Divadle Bolka Polívky dokonce svou společnou inscenaci Šašek a syn.

Nové role

V současné době hraje v seriálu Polda a Slunečná. Je členem souboru Dejvického divadla a od roku 2020 moderuje show Tvoje tvář má známý hlas. Objevil se také ve známé komedii Ženy v běhu (2019), dramatu Skleněný pokoj (2019) nebo v letošní novince Matky. Na příští rok se s ním už připravují filmy Srdce na dlani s Bolkem Polívkou, Eliškou Balzerovou nebo Matoušem Rumlem, drama Slovo a komedie Vánoční příběh. Je tedy opravdu na co se těšit.

Život

Herec kvůli svému pracovnímu vytížení žije v Praze. S rodiči má poněkud napjaté vztahy, i když alespoň s otcem se čas od času potkává alespoň profesně. O divadle a filmu se prý často baví, ale žádných rad se od nich moc nedočká. Rozhodování v životě i práci totiž nechávají spíše na něm. Nevypadá to ale, že by se svým životem nebyl spokojený. 

Herec měl v minulosti několik vztahů, ale ještě se pořád neusadil a zatím ani zdaleka neplánuje založit rodinu.

Na premiéře historického snímku Zpráva se však objevil s novou přítelkyní, tak uvidíme, jak bude dále pokračovat jejich vztah.

 

Zdroje: