Ženy v běhu (2019): Film trhal rekordy v divácké úspěšnosti. Jak poznamenal zdraví herců?

Ženy v běhu (2019): Film trhal rekordy v divácké úspěšnosti. Jak poznamenal zdraví herců?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Komediální příběh Martina Horského už v naší zemi viděl rekordní počet diváků. Herecký koncert našich předních herců všech generací vás skvěle pobaví.

Filmem se line ústřední téma hledání lásky. Co všechno se hercům stalo během natáčení? A v čem se stal snímek rekordmanem? Byli v kině na tuto pohodovou komedii?

Splní se poslední přání manžela?

Věra v podání Zlaty Adamovské se rozhodla, že splní poslední přání svého manžela Jindřicha, kterého ve filmu hraje Bolek Polívka. Tím bylo uběhnout maratón. Je jasné, že 42 kilometrů nezvládne sama, a proto se rozhodne povolat své tři dcery, aby běh začaly trénovat s ní. Podaří se rodinné štafetě splnit přání svého otce? A co se během trénování bude dít v jejich osobním životě? Splní se Marcele v podání Terezy Kostkové dávný sen o žádosti o ruku? A najde si Kačka, kterou hraje Jenovéfa Boková, konečně jiného chlapa než ženáče?

Filmový rekordman

Snímek Ženy v běhu se stal velkým diváckým fenoménem a jasně ukazuje, že Češi se v kinech velmi rádi baví. Ke konci roku 2019 tento film vidělo více než 1,5 milionů diváků, a jeho tržba dosáhla neuvěřitelných 212 miliónů Korun.

Komedie se také stala filmem, který viděl miliontý divák v nejkratší době od premiéry. Jedná se o nejúspěšnější filmový debut od vzniku české kinematografie v roce 1992, který v této kategorii překonal i veleúspěšné Účastníky zájezdu Jiřího Vejdělka z roku 2006.

Filmové herečky se během natáčení filmu dostávaly do formy. Potvrdila to i Zlata Adamovská, která kvůli každodennímu běhání vstávala okolo 6 hodiny. Veronika Khek Kubařová si během jednoho z rozhovorů postěžovala, že scény, jak běží přes celou Prahu, aby zachránila Hofmana, se točily v době, kdy ještě příliš natrénováno neměla. Měla pak ještě týden problém s chůzí.

Co na tento film říkáte vy?