Perličky z oblíbeného seriálu Kriminálka Anděl

Perličky z oblíbeného seriálu Kriminálka Anděl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kriminální seriál plný napětí představuje naše hlavní město jako těkavé a rychle tepoucí kosmopolitní místo, které má kromě krás i své stinné stránky. Každá z epizod přitom přináší příběh, který je založen na skutečných kriminálních případech.

Fotografie vraha na stěnách policejní stanice

V interiéru policejní stanice se na nástěnce nalézá černobílý snímek skutečného vraha, který působil v Praze. Tím byl Jaroslav Papež. Ten v roce 1966 v promítací kabině kina Metro zneužil a později zavraždil jedenáctiletého chlapce. Později byl odsouzen a v roce 1967 popraven.

Interiéry z ateliéru

Přemýšlíte kde se natáčení odehrávalo? Interiéry se netočí na skutečné policejní stanici. Od začátku práce na seriálu jsou v ateliérech v Hostivaři, kde mají filmaři k dispozici postavené kanceláře kriminálky i pitevny. Celková plocha studií je úctyhodných 536 m2. Venkovní záběry na policejní stanici jsou pak z pražské Nádražní ulice na Smíchově, kde je skutečná policejní budova.

Co měl původně hrát Stropnický?

Herci Martinu Stropnickému byla zpočátku nabízena role šéfa celé kriminálky. Ten tuto nabídku však odmítl a zvolil raději práci v terénu.

Objevili se v různých rolích!

Herec Martin Hofmann se v první řadě seriálu objevil v epizodě nazvané Smrtelný žert v roli drogového dealera, ale ve třetí sérii se objeví znovu, tentokrát v roli patologa.

Podobně na tom byl i herec Jaroslav Plesl. Ten se nejdříve objevil v seriálu jako právní zástupce pana Hrubeše, a to v epizodě Chladnokrevně. O čtyři roky později se v seriálu objevil znovu, tentokrát však v jiné roli. Tou byla v epizodě nazvané Klíč postava Martínka, přítele zavražděné dívky.

Už se těšíte, až si dnes večer dopřejete pořádnou porci krimi? Máte možnost od 21:40 na stanici Nova, kde běží další z dílů druhé série, tentokrát půjde o díl nazvaný Švýcarský řez.