ZOO: Měl by vztah Markéty a Petra vůbec budoucnost?

ZOO: Měl by vztah Markéty a Petra vůbec budoucnost?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V aktuálních epizodách ZOO to vypadá, že vztahu Petra a Markéty již definitivně odzvonilo. Dalo se však předpokládat, že jejich láska měla vůbec někdy naději na spokojenou budoucnost?

Petr Kříž a Markéta Tomečková – vztah, který mohli diváci TV Prima sledovat v seriálu ZOO prakticky od jeho začátku. Soudce Kříž si Markétu vybral jako partnerku po smrti jeho manželky, se kterou má dvě děti, Bena a Sofii. Na první pohled se pak mohlo jevit, že soudce a advokátka mohou tvořit téměř ideální pár a v budoucnu snad také i fungující rodinu.

Vše se ale změnilo v moment, kdy Petr zaměstnal jako chůvu pro Bena a Sofii Viky Janečkovou. Ta kompletně zamotala vztahy v rodině Křížových i v životě Markéty Tomečkové. Jak se jí to povedlo?

V první řadě si Viky oproti předchozím chůvám téměř okamžitě začala rozumět s Petrovými dětmi. To se Markétě pochopitelně nelíbilo. Postupem času si pak Viky všimla, že k ní náklonnost začíná chovat i sám Petr. Protože dostala strach, že by se do něj sama zamilovala, vymyslela si identitu Alex, u které věřila, že se jí bude dařit držet Petra na uzdě. To se však – jak jistě diváci ZOO vědí – tak trochu vymklo z rukou.

Petrova láska k Alex pak zapříčinila rozpad jeho vztahu s Markétou, která se následně stáhla do ústraní. Soudce se tak konečně vymanil z jejího vlivu, a mohl se tak věnovat více Viky/Alex.

Co by se však stalo v případě, že by Petr kouzlu Alex odolal, a nakonec s Markétou zůstal? V první řadě by asi proběhla plánovaná svatba, ze které Petr v podstatě utekl. Z Tomečkové by se tak stala Křížová a splnil by se její dlouhodobý plán dostat Petra do chomoutu.

Michaela Petřeková (Markéta Tomečková v ZOO), zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Následovalo by nejspíš další využívání Petrovy pracovní pozice k budování Markétiny kariéry, jehož náznaky jsme mohli sledovat již v minulosti. Advokátka se totiž snažila získávat kontakty na nejrůznější Petrovy kolegy, kterým se chtěla vetřít do přízně, případně s ním probírat vlastní případy v naději, že za ni udělá náročnou práci. A to není zrovna jednání, které byste čekali u spokojených manželů.

Viky by pak jistě musela výchovu dětí u Křížů ukončit, protože Markéta (teď už) Křížová by ji určitě pod jednou střechou nesnesla. Zanedlouho poté by ji nejspíš následovala i hospodyně Ilona, která si s Markétou taktéž nepadla zrovna do noty. A kdo ví, zdali by se nakonec nová paní soudcová nepohádala i s Petrovou matkou Danuší. Zkrátka by tak Petr postupem času přišel o všechny své přátele a blízké.

Kdoví, jestli by si i v tuto chvíli uvědomil, že život s Markétou nebyl šťastnou volbou. Kvůli jeho dobrosrdečnosti by možná zůstal navždy zaslepen neopětovanou láskou. Naštěstí je tato úvaha všechno jedno velké „kdyby“, a my se tak můžeme těšit, že už Markétu po boku Petra neuvidíme. Nebo se snad situace ještě změní? Vše záleží na tom, co pro nás scenáristé v druhé sezóně ZOO přichystají...

Zdroj článku:
  • Autorský text