Prázdiny v Provance: Propadák mezi českými filmy, který nezaujal

Prázdiny v Provance: Propadák mezi českými filmy, který nezaujal
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na zimní Padesátku navazuje zábavná letní komedie Prázdniny v Provence. Příběh pojednává o třech muzikantech, kteří si to namířili do Francie k tetě jednoho z nich. Po celou dobu si léto užívají v plné parádě, kdy jejich starost je jen ta, zda mají dost pití a marihuany. V příběhu se objevuje také krásná dívka, která okouzlí trojici mladíků.

Všichni tři hlavní herci se naladili na stejnou humornou notu

Do hlavní role tvůrci snímku obsadili Kryštofa Hádka, Jakuba Prachaře a Vojtu Kotka. Ti si sedli natolik, že během natáčení neustále improvizovali, žertovali a vtípky jim šly od ruky. Toho využil i režisér Vladimír Michálek, který některé z jejich hlášek ve filmu použil.

Vojta Kotek jako drsný rocker

Jeden z herců Vojta Kotek se přiznal, že vždy toužil po tetování, ale stále nenašel odvahu. Proto svou roli patřičně využil a přišel s nápadem, kvůli kterému musel být v maskérně o tři hodiny dřív než jeho kolegové.

Recenze film naprosto odepsaly

Film měl být letní komedií plnou vtipu, zápletek a hlavně děje, který byl hlavním faktorem, na který se většina recenzí odkazovala. Dle nich je film suchý, bez děje, dokonce postrádá i humor, místo toho je zaměřen jen na víno a marihuanu v jakékoliv podobě.

Ani diváci filmem nebyly nadšeni

Snímek neuspěl ani u diváků a patří mezi nejhorší filmy. Jeho rozpočet činil 13,5 milionu korun, bohužel tržby byly tak nízké (něco málo přes 11 milionů korun), že jej ani nedorovnaly.

Jakub Prachař o své roli prozradil následující

V jednom rozhovoru se Jakub Prachař o své roli rozpovídal: „Hraji frontmana kapely, který vidí věci, co ostatní lidé nevidí, a říká věci, kterým ostatní moc nerozumí. Všichni si o něm myslí, že je idiot. Ale na konci se ukáže, že co říkal, byla pravda. Když o tom tak přemýšlím, hraju asi trochu blbce.“

Ať tak, či onak, názor na film si udělejte sami.