Policie Modrava: Zločince po Šumavě pomáhá Janě Vinické chytat také Pepa Vítek, v reálu osudový muž Petry Hřebíčkové

Policie Modrava: Zločince po Šumavě pomáhá Janě Vinické chytat také Pepa Vítek, v reálu osudový muž Petry Hřebíčkové
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
A určitě i v premiérové epizodě s názvem Žena se širokým srdcem bude mít celý tým hodně práce. Mrtvol nějak přibývá a k těm, které mají sotva zaschlou krev, se přidávají občas i náhle objevená připomenutí nevyřešených případů.

Major Koutný se rozloučil se všemi spolupracovníky a z pracovny, kde strávil pár let života, se s úsměvem na rtech vyhrnul s tím, že teď si konečně bude užívat chaloupku, rybaření a krásy Šumavy. Dlouho mu ale předsevzetí, že vražd už bylo dost, nevydrželo. V lese u řeky byla nalezena sedm let stará mrtvola, a právě Koutný před lety případ zmizelého rybáře vyšetřoval.

Vinická a Koutný, zdroj: TV Nova

Když za ním Jana Vinická přijela, aby jí pomohl zjistit, co se tenkrát u vody stalo, neváhal. Ne, že by si mladá šéfová nevěděla rady, ale zrovna se v jejím okrsku našla mrtvola mladé těhotné ženy a případ se už od začátku jevil jako hodně zapeklitý. Mladá barmanka z vyhlášené diskotéky měla totiž neuhasitelnou žízeň po mužích, což byla také jedna z předních stop.

Zabil těhotnou milenku některý z jejích milenců nebo manžel? Nemůže za vraždou být její zapletení v pašování vodky a drog z Polska?

Nejen se zločinem se musí Vinická vypořádat. Nástupce majora Koutného má jiný styl práce a z jeho povinných schůzek není zrovna nadšená. Místo toho, aby dělala potřebné, bude muset jezdit na ranní kafe 45 km, což považuje za zbytečné. Jenže šéf je šéf.

Naštěstí má svůj osvědčený tým, na který se může spolehnout. Jedním z pracovitých podřízených je i ppor. Josef Vítek, kterého hraje Matěj Dadák, a natáčení na Šumavě si zamiloval.

Co říká o své postavě?

Pepa Vítek s kolegou, zdroj TV Nova

Pepa Vítek podle něj sice není komisař Columbo, ale je velice všestranný a s plným nasazením dokáže vypátrat zloděje motorové pily i sériového vraha. Není to nijak ambiciózní policista, ale svou práci dělá poctivě a je v ní dobrý. Je to takový obyčejný kluk ze Šumavy, loajální, neúplatný a se smyslem pro humor.

Výhodou Matěje Dadáka je i fakt, že stejně jako režisér Soukup kraj zná a působí v něm přirozeně. Herec považuje za velkou výhodu i skutečnost, že za roky natáčení mohli herci poznat i celou řadu osob, jež figurovaly v reálných zločinech, které byly poté přeneseny do scénáře a na televizní obrazovky.

Všechno, co bylo spojeno s prací na seriálu, obdivuje. Stejně to vnímají i ostatní herci, kteří si k tomuto kraji díky dlouholeté práci vytvořili osobní vztah. Do hotelu v Srní se pravidelně vraceli, a když netočili, užili si hromadu legrace. Výhodu natáčení na Šumavě vidí hlavně v tom, že po natáčecím dnu se lidé nerozprchnou domů, ale zůstávají spolu a spřátelí se. Seriálu také podle něj hodně pomohla nejen krásná příroda, ale i autentické natáčení. Například děj ze služebny se točil na policejní stanici v Kašperských Horách a tyto detaily dávají seriálu přidanou hodnotu. Kvůli snížení nákladů se běžně co nejvíce záběrů točí v ateliérech, a tak je Policie Modrava v tomto směru výjimkou.

Zdroje článku: