KVÍZ: Lucie, postrach ulice. Žaneta Fuksová byla v hlavní roli skvělá

KVÍZ: Lucie, postrach ulice. Žaneta Fuksová byla v hlavní roli skvělá
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Film Lucie, postrach ulice milují děti i dospělí, a to už od roku 1984, kdy vznikl. Natočil ho Jindřich Polák. Malá holčička Lucka má prázdniny, její kamarádky se ještě nevrátily zpět do města, a tak se Lucie doma trochu nudí. Co se stane, když se Lucie spřátelí s partou starších dětí a ukradne v obchodě formelu? Víte to? A víte, kdo ztvárnil hlavní dětskou roli?

Lucie se snaží zavděčit partě teenagerů, a tak v obchodním domě ukradne formelu. Barevná hmota obživne a od té doby se o veškerou zábavu (i průšvihy) starají dva formeláci. Udělají potopu v bytě nebo zničí velký Osvaldův koncert.

Kvůli množství animací bylo natáčení snímku poměrně náročné. Bylo třeba pracovat ve dvou barrandovských studiích současně. Obě studia vypadala úplně stejně. V jednom se točilo s herci, ve druhém se dělaly animované scény. Nakonec se vše muselo dát dohromady. Hlasy postavičkám z formely propůjčila Jiřina Bohdalová a Josef Dvořák.

Roli Lucie si zahrála Žaneta Fuksová. Vidět jste ji mohli i v komedii Chobotnice z II. patra a v několika dalších filmech a seriálech. Naposledy se objevila v roce 1988 ve filmu Pan Tau, poté však herectví pověsila na hřebík. Proč? Pravděpodobně proto, že neuspěla u přijímacích zkoušek na konzervatoř. Žanetu Fuksovou odmítli pro nedostatek talentu. Po letech se nakonec k filmu a seriálům vrátila. Postavila se však na druhou stranu. Stala se asistentkou režie. Podílela se například na natáčení seriálu Ulice.

 

Zdroje článku: