Ordinace v Růžové zahradě 2: Vojta bigamistou a Darek v roli Othella

Ordinace v Růžové zahradě 2: Vojta bigamistou a Darek v roli Othella
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
1042. díl oblíbeného seriálu pokračuje ve svižném tempu a s příslibem, že se opět budou dít velké věci. A vypadá to, že se opět schyluje ke kriminální zápletce, na kterou si ale ještě budeme muset počkat. Ani tentokrát to ale není nuda.

Za Vojtou Kratochvílem přijede tajemná cizinka, která okamžitě upoutá pozornost největších drben v kamenické nemocnici. Zvědavost vyvolá i fakt, že cizinka, přestože má cizí přízvuk, sdílí stejné příjmení jako Vojta. Sestra Lada tuší jako zkušená drbna senzaci a začíná pátrat po spojitosti cizinky s Vojtou. Ale ani Vojta nemá moc jasno, když se s návštěvou setká. Jde totiž o známou, kterou potkal na lékařské konferenci v Las Vegas a díky mohutným oslavám mu nějak vypadlo, co se vlastně ve městě hazardu všechno událo. A je sice pravda, že rčení o tom, že věci, které se stanou v Las Vegas, by tam měly zůstat, ale na druhou stranu, pokud jde o uzavření manželství, které si ani jedna ze zúčastněných stran nepamatuje, může to v budoucnu znamenat problémy. O tom se přesvědčila už samotná nevěsta Pavla, která žije v Americe a tam se také chtěla vdát. V tom okamžiku zjistila, že už vdaná je.

A Vojta, kterému se už konečně podařilo svůj vztah s Radkou posunout do předsvatební fáze zjišťuje, že se bude muset napřed rozvést, aby z něj nebyl bigamista. O tom, jak to vysvětlí Radce, nemá zatím tušení.

Leoš Mára se od kolegy z nemocnice nechá uvrtat do schůzky na slepo, ale radost z toho nemá. V restauraci, kam přišel, se ale nečekaně objeví Táňa s Michalem a když je Táňa odvolaná do nemocnice, Mára využije příležitost a ze schůzky odejde. Po kontrole pacienta si s Táňou jde vypít kávu a situace se oběma vymkne z rukou. Táňa na rozdíl od Leoše, ale druhý den milostného dobrodružství lituje a dochází k rozhodnutí, že bude muset z nemocnice odejít, protože nemůže žít ani s Márou, ani vedle něj.

Největší drama ovšem zažívá Lucie, která jde k odvolacímu soudu spolu s Čestmírem svědčit ve prospěch Dareka. Celé líčení se zvrtne v okamžiku, kdy obžaloba Lucii dotlačí k přiznání, že má vztah s mužem, který je částečně zodpovědný za Darekovo selhání. Soud nakonec potvrdí rozsudek a Darek tak ztrácí naději na kratší trest. S vidinou dvaceti let v base cestou zpět do věznice muž spolyká prášky, které mu vyvolají tak velké zdravotní problémy, že místo do věznice je odvezený do kamenické nemocnice.

Nerozhodný Vojta stále neví, jak Radce říct o své manželce. Nakonec se vše provalí i bez jeho přičinění. Když si z nemocnice odskočí do nedaleké restaurace, aby se s „manželkou Pavlou“ a právničkou dohodl, jak co nejrychleji vyřešit následky veselé služební cesty, zahlédne je Lada a zaslechne část rozhovoru. A hned za tepla se běží pochlubit Radce. Ta se rozhodne přesvědčit se o situaci na vlastní oči a přes počáteční vztek si nakonec nechá vše vysvětlit.

Všechny starosti se ale stanou zanedbatelnými v okamžiku, kdy si Darek v nemocnici od spící stráže vezme zbraň. Na koho ji chce použít? Rozhodl se, že potrestá ženu, která ho v jeho očích zradila? Nebo konečně srovná účty s Brabcem, kterého považuje za zodpovědného za svůj zpackaný život?

 

Zdroj:

  • autorský článek