Podívejte se, kteří herci ztvárnili Spider-Mana. Který z nich byl ten nejlepší?

Podívejte se, kteří herci ztvárnili Spider-Mana. Který z nich byl ten nejlepší?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Známý pavoučí hrdina se na filmových plátnech objevuje už řadu let. Mezitím se v roli Petera Parkera vystřídali už 3 talentovaní herci. Proč se Marvel vůbec rozhodl pro změnu? A který z nich se na Spider-Mana nejvíce hodí?

Tobey Maguire

Tobey se jako úplně první Peter Parker v kinech objevil již v roce 2002. A byl to on, kdo nám poprvé představil úplně neznámý svět Spider-Mana. Díky jeho velkému úspěchu se předvedl ještě v dalších dvou dílech. Seznámili jsme se tak i s velepadouchy jako Dr. Octopusem, Zeleným skřetem, Venomem nebo Sandmanem, které Spider-Man vždy přemohl. A také nesmíme zapomenout na jeho krásný vztah s Mary Jane, který překonal spoustu překážek.

Tobey se svou rolí tedy bude nejspíš navždy spojený a jako první Spider-Man byl skvělý.

Andrew Garfield

Jako druhý přišel v roce 2012 Andrew Garfield s novinkou Amazing Spider-Man. Andrew je skvělý herec, ale v této roli se nepředvedl v úplně nejlepším světle. Jeho Peter Parker byl okouzlující, ukecaný a vtipný. Diváky ale přesto příliš nezaujal známým příběh, který se opět opakoval a nebylo na něm tedy nic překvapivého. Andrew také moc nepůsobil jako ten stydlivý, chytrý Peter Parker, kterého jsme znali z první série. Podle fanoušků prostě vypadal jako třídní oblíbenec, který dostává několik pozvání na party za den.

I tak se ale tato série dočkala druhého dílu, tím to ale bohužel skončilo.

Tom Holland

Jako úplný nováček do světa Marvelu přišel talentovaný Tom Holland. Ten tentokrát ve Spider-Man: Homecoming předvedl něco úplně jiného a všechny tím příjemně překvapil. Vypadalo to, že Tobeyho už nikdo nepřekoná, ale Tom do nového Spider-Mana přinesl úplně novou energii. Hlavním rozdílem je to, že nová série se už nezabývá dobře známým příběhem, ale jde rovnou k věci. Je prostě svěží, vtipná, moderní a tím, že je Tom mladší než jeho předchůdci přináší něco úplně nového.

Samozřejmě se tedy film dočkal i pokračování Spider-Man: Daleko od domova, které se natáčelo i v Praze. Nyní se připravuje i třetí díl, který by měl vyjít koncem příštího roku.

Proč se tvůrci rozhodli pro změnu herců?

Ke změně představitelů Spider-Mana došlo jednoduše kvůli věku. Když se plánoval první restart série, tak herci Tobeymu Maguireovi bylo téměř 40 let. Tvůrci se proto snažili pro nového Spider-Mana najít někoho mladšího, nebo alespoň někoho s mladším vzhledem. 

To se jim s Andrewem Garfieldem určitě povedlo. Přestože mu bylo už 28, vypadal skoro o 10 let mladší. Tato série se však moc velkého úspěchu nedočkala. A když se Marvel navíc rozhodl jednotlivé příběhy ve světě superhrdinů propojit, tvůrci zjistili, že i Andrew je pro roli moc starý. Byl totiž jen o rok mladší než Chris Evans (Captain America) a stejně starý jako Chris Hemsworth, představitel Thora.

A tak se tvůrci dostali až k mladému a talentovanému Tomu Hollandovi, který se v prvním dílu nového Spider-Mana objevil již ve svých 21 letech. Propojení se světem MCU se opravdu povedlo a nová série má skvělé ohlasy.

Tak který z nich je nejlepším Spider-Manem? Podívejte se do galerie a posuďte sami!