Půlnoční zpověď: Důvod zabít influncerku Mariannu mělo hned několik lidí

Půlnoční zpověď: Důvod zabít influncerku Mariannu mělo hned několik lidí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Marianna nebyla zrovna přívětivý člověk. Navíc byla na nože s tchyní a komplikovaný vztah měla i s bývalým manželem Šimonem. A vlastně nikdo neříká pravdu. Lže i uklízečka Irina, která se rozhodla, že už nebude chudá. Albert ukrývá diamanty a je jediným člověkem, který ví, kde poklad je.

Policisté Říha a Vichr už mají jasno v tom, že musí vyšetřit vraždu. Nejsou tak zrovna nadšení, že jejich klid naruší nutnost pracovat.

Záběr ze seriálu
záběr ze seriálu | Zdroj: FTV Prima

Šimon se přiznává matce, že se s Mariannou viděl krátce před smrtí. Sama mu prý volala a chtěla řešit děti. Matince však zapomněl popsat, jak perverzně se k němu Marianna chovala a jak si to užil. Nezmínil se ani o tom, že do jejího bytu se chodil odreagovat docela často. S Mariannou sice nedokázal žít pod jednou střechou, ale přitahovala ho tak silně, že si prostě nedokázal říct dost.

Libor „náhodou“ zahlédl u Stely v nočním stolku jednu sadu diamantových šperků, kterou si z pokladu vzala, než horké zboží nechala u Alberta. Samozřejmě ho hned napadlo, že je to dárek od jiného muže, a to ho popudilo. Stejně naštvaná byla i Stela, když zjistila, že jí Libor slídí ve věcech. Ale dokázala se z výslechu vykroutit, aniž by řekla, jaký je pravý původ šperků.

Páska na zapečetěném bytě Marianny byla porušená a všímavý soused zavolal policii. Policisté byli hodně překvapení, když chvíli po nich do bytu dorazila Irina Grigorijeva. Ta ani nemrkla a tvrdila, že přišla uklidit a netušila, že se to nesmí. Ve skutečnosti však hledala tašku s diamanty. Nebylo to poprvé. Soused si vzpomněl, že ji viděl vcházet do bytu i den předtím.

Irina rozehrála nebezpečnou hru. Má na flash disku kompromitující informace na Krause, které chtěla Marianna použít. Irina věří, že Šimon za disk rád zaplatí. Ona má v plánu si každý měsíc od něj vybrat 100 tisíc korun na přilepšenou. Je čas, aby si mohla žít tak, jak to dělali lidé, kterým uklízela. Myslí si, že je to spravedlivé. Jenže chce i diamanty, jenže ty prostě zmizely.

uklízečka Irina
uklízečka Irina | Zdroj: FTV Prima

Po úspěchu s vydíráním Šimona jí najednou dojde, kde třpytivý poklad je. Vzpomněla si na tašku, kterou Stela přinesla k Marianně. To Stela má její poklad!

Stela si znovu a znovu přehrává v mysli věty, které jí Marianna řekla na sezení. Mluvila o tom, že má na manžela takové informace, že je pro něj nebezpečná – kdyby se jí něco stalo, bude za tím buď on, nebo jeho matka.

Irina stihne policii říct o Šimonových návštěvách u Marianny, které končily vždy stejně. Potom se vydává za Stelou, aby si vzala to, co považuje za své. V garáži se jí dost přesvědčivě podaří Stelu zastrašit. Stela se hned ptá sekretářky na kontakt na policisty, kteří smrt vyšetřují.

Stela si šla také ujasnit, jak se na zmínku o tašce bude tvářit Šimon nebo jeho rodina. Když jí Šimonova matka řekla, ať si tašku nechá, protože Marianna už ji potřebovat nebude, ujistila se, že této rodině nejspíš diamanty nechybí.

Využila také znalostí své klientky Hruškové a zastavila se u ní doma, aby jí sadu diamantů ocenila. Ta jí překvapivě řekla, že jde o dokonalou práci, která má milionovou hodnotu. Hrušková vůbec nešetřila svého manžela a postěžovala si Stele, jak to na něj zkouší s prádlem a drinky, přičemž on nic.

Místo sexu mi servíruje bublaninu,

svěřila se rozhořčená klientka. Také nabídla Stele, že by jí mohla najít kupce na šperky, ale to Stela odmítla. Pokušení to však bylo velké. Dluh 15 milionů, který musí splácet za svého bývalého manžela, jí zrovna moc život nezpříjemňuje. Je však natolik chytrá, aby šperky nepouštěla do světa, když ani netuší, komu opravdu patří. Irině asi těžko, přestože ona tvrdí opak.

Stela na návštěvě u Hruškových
Stela na návštěvě u Hruškových | Zdroj: FTV Prima

Podivné chování Stely zavedlo „náhodně“ Libora s Nikol během výletu na kole k Albertovi. Bylo to poprvé, co Libor Alberta viděl. Odcizení, které sourozence na roky rozdělilo, zapříčinilo i to, že Stela bratra nepozvala na svatbu. Libor se také chtěl přesvědčit, že Stela u něj byla, jak předtím tvrdila. Rozpadající se kostel ho inspiroval k tomu, aby svému příbuznému trochu pomohl dát stavbu do pořádku. Stela moc nadšená nebyla, když se o setkání dozvěděla.

Opět došlo na šperky v šuplíku. Libor se ujistil, že to není dar od Alberta. Ten se trochu podivil, když se po rozmluvě o rozpadající se střeše na kostele švagr zeptal, zda dal sestře šperky on. Albert se dozvěděl, že Stela si z pokladu něco nechala. Libor chtěl od Stely tentokrát jasnou odpověď, kde šperky vzala.

Ta zalhala, že jsou její klientky, která si je dala k ní do úschovy. Žárlivost manžela jí vlastně přišla roztomilá.

Šimon se svěřil matce, že má problém s Irinou, a matka mu přikázala, aby problém vyřešil – a tentokrát pořádně.

Zdroj článku:
  • autorský text