Zákony vlka: V 8. díle uspořádají myslivci nelegální hon na vlka

Zákony vlka: V 8. díle uspořádají myslivci nelegální hon na vlka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V osmé a poslední epizodě detektivního seriálu Zákony vlka objeví Sára na své farmě uhynulou ovci a zraněného koně. Zdejší myslivci v čele s Vránou to samozřejmě dají za vinu vlku samotáři a zorganizují na něj nelegální hon. Policisté však případ vyšetřují a stopy je zavedou někam úplně jinam.

Sáru trápí zraněný kůň i manželova žárlivost

Přes lesy kolem Záhoří se dosud prohání osamělý vlk, na něhož mají místní myslivci už dlouho políčeno. Sára (Linda Rybová) si teď v jednom výběhu všimne uhynulé ovce. Zraněný je i její oblíbený kůň. Farmu pravděpodobně napadl právě onen vlk, zatím však nic není jisté. Veterinář potvrdí jen to, že se jednalo o nějakou větší šelmu.

Na místo dorazí i policie v čele s Robertem Černým, jež se vydává za nadporučíka Šimona Wilka (Stanislav Majer). Ten správně tuší, že jeho i Sáru zpovzdálí sleduje Vilém Karas (Martin Myšička), překupník s uměním, jenž má s oběma nevyřízené účty z minulosti. Sára ve snaze co nejlépe ochránit rodinu pošle svou dceru na přespání k doktorce Brožkové (Kristýna Frejová), u které je právě na prázdninách její synovec, takže se děti alespoň zabaví. Otázkou však je, zda se Sáře podaří spasit rodinu i před úplným rozpadem. Žárlivý manžel jí totiž kvůli Robertovi začne vyhrožovat rozvodem.

Roztrhaná či zraněná zvířata nemusí mít na svědomí vlk

Zdeněk Bureš (Jan Novotný) se mezitím rozhodne zajet za zkušeným kynologem, který zná snad každého psa v okolí. Ten ho pošle k farmáři Štěpánu Něčínovi, co chová ovce, vyrábí sýry a nedávno si pořídil dva kavkazské pastevecké psy. Člověk nad nimi musí držet pevnou ruku, jinak mohou být velmi nebezpeční. Policistka Kamila Žáčková (Tereza Švejdová) navíc zjistí, že jistý pan Muška ze Smrkovce má hned několik hlučných psů, na které si jeho sousedé opakovaně stěžují.

Roztrhal ovci opravdu vlk?
Roztrhal ovci opravdu vlk? | Zdroj: FTV Prima

Myslivec Ludvík Vrána (Tomáš Jeřábek) má přesto dokonale jasno – za útokem na ovci a koně nepochybně stojí nenáviděný vlk. Na jeho odstřel by však podle starosty Pokorného (Jan Vondráček) potřebovali nové povolení. Vzhledem k tomu, že starosta a Bureš se k ničemu nemají, chce Vrána vzít věci do vlastních rukou a co nejdříve spolu s dalšími kamarády na vlka vlítnout

Zdroj článku:
  • Autorský text