Tomáš Jeřábek ze seriálu Jedna rodina je pro syna něco mezi rodičem a babičkou

Tomáš Jeřábek ze seriálu Jedna rodina je pro syna něco mezi rodičem a babičkou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec Tomáš Jeřábek, podvodný bankéř z reklamy, si vyzkoušel, jaké to je hrát v dlouhodobějším seriálu. Diváci ho tak mohou vídat jako zkušeného otce v Jedné rodině po boku Terezy Kostkové. Sám si ale pořídil první dítě poměrně pozdě, až po čtyřicítce. Zřejmě i proto syna rozmazluje.

Zlý bankéř se stal manželem Terezy Kostkové

Ještě nedávno diváci znali Tomáše Jeřábka hlavně z reklam – jako zlého a vykutáleného bankéře. Snad za to mohl i fakt, že se dlouho zdráhal nastoupit do nějakého dlouhodobějšího seriálu. Zdá se však, že konečně nastal ten správný čas, protože začal účinkovat v Jedné rodině. „S postupem věku a situace jsem si řekl, že bych do toho i šel. Asi za měsíc od chvíle, kdy jsem dospěl k tomuto rozhodnutí, zazvonil telefon a přišla tahle nabídka.“

zdroj: youtube.com

Je jistě rád, že ji přijal. Natáčení seriálu je překvapivě příjemné. Vedle převážně pozitivních reakcí se mu navíc dostalo i nových přátel. Ústřední dvojici hraje s Terezou Kostkovou, kterou před natáčením osobně neznal. „Bylo to šťastné setkání,“ říká Tomáš Jeřábek a dodává, že se potkali v podstatě až přímo na place. V seriálu je přitom poměrně hodně scén, kde to mezi nimi jakožto manželi jiskří, a tak není divu, že je občas přepadá mírná nervozita.

To se stává velmi často, samozřejmě. Tereza je bezprostřední, a tak jako… nechci říct švihlá. Všechno to vlastně výborně fungovalo. Měl jsem takový ten pocit, jako že už se známe delší dobu, přestože to není možné.

Synka rozmazluje. Snad kvůli syndromu staršího rodiče

V seriálu Jedna rodina ztvárňuje Tomáš Jeřábek otce od rodiny. V pořadu TV Nova herec promluvil o vlastním pozdním rodičovství. V roce 2015 se oženil se svou dlouhodobou partnerkou Halkou Třešňákovou a o tři roky později se jim narodil chlapeček. Halka už v té době byla mámou osmadvacetiletého Alana, ale pro Tomáše Jeřábka to z hlediska rodičovství byla premiéra. Stal se tak tatínkem až po čtyřicítce.

Nevím, jestli je to výhoda nebo nevýhoda. Prostě jsem začal pozdě, no. Neměl jsem na vybranou. Žil jsem si takový svobodný život a v jednu chvíli jsem si říkal, že kdybych měl být otec, tak teď. Takže jsem se rozhodl, že jo. Naštěstí to vyšlo.

Na otázku, v čem je malý synek po tatínkovi, herec odpověděl: „Má po mně nehty. Mně rostou tak blbě nehty, že jsem si nemusel dělat ani nějaký genetický test, jestli je můj, protože tak blbě nehty nikomu nerostou jako mně a on to po mně zdědil.“

V pořadu 7 pádů Honzy Dědka také prozradil, jak sám sebe v rodičovské roli vnímá: „Jsem hrozně měkkej táta a myslím si, že bych s tím měl začít něco dělat… Tím, jak jsme starší rodiče, tak to dítě… No, je to syndrom staršího rodiče, něco mezi rodičem a babičkou. Babičky rozmazlujou. Měl bych být víc důslednej, ale udělám, co mu na očích uvidím.